Prijava

Vaša prijava

NOVA PREDSTAVA – MAMA JE KRIVA ZA SVE


„Mama je kriva za sve“ djelo je jednog od najplodnijih hrvatskih pisaca Zorana Pongrašića. Roman je 1999. dobio prestižnu nagradu „Grigor Vitez“. Na kazališne daske uskoro će ga postaviti i Scena Gorica.

Redateljica predstave je Lea Anastazija Fleger, a na sceni će se naći tri lika koje glume: Ivan Magud, Jurica Marčec i Roko Protić. Predstava je namijenjena djeci starijoj od 7 godina.

Riječ je o vrlo napetoj, zanimljivoj priči, koja djecu snažno veže uz glavnog protagonista Berislava. Dječaka Berislava, jedne nedjelje kad je on zabunom otišao u školu, otmu pljačkaši Ožiljak i Buraz. Berislav ih je zatekao u pljački, a oni ga otimaju ne bi li se riješili svjedoka. On ostaje zaključan u nepoznatom stanu, ali brzo smisli kako pozvati pomoć. Preko interneta! Ubrzo mu na SOS poziv odgovaraju dvije sestre blizanke Stela i Mirela. Njih dvije i Berislav s otmičarima prožive cijelu avanturu. Ovo je veoma zabavna kriminalistička priča.

Pongrašić želi poručiti svojim čitateljima da niti jedna situacija s kojom se sretnemo u svom životu nije bezizlazna. Djecu prikazuje kao veoma sposobne i samostalne jedinke, a naivnost odraslih veoma duhovito i suptilno ismijava.

Premijera predstave održat će se u subotu, 28. 1. 2023., u 19:00 h.

Ulaznice za premijernu izvedbu nisu u slobodnoj prodaji.

Izvedba za građanstvo održavat će se u dogovoru sa školama i drugim obrazovnim ustanovama.