Prijava

Vaša prijava

NOVA PREDSTAVA “PALE SAM NA SVIJETU”


„Pale sam na svijetu“ djelo je jednog od najvećih pisaca za djecu, Jensa Sigsgaarda. Ova kratka, ali zanimljiva priča svima je dobro poznata. Na kazališne daske uskoro će ju postaviti i Scena Gorica.

Redateljica predstave je Ivana Čoh, a na sceni će se naći dva lika: Pale, kojeg glumi Tomislav Krstanović, i pripovjedačica – Ana Vilenica.

Pale, probudivši se jednog jutra, otkriva kako je jedini čovjek na svijetu. Istražujući tim novim očima svijet oko sebe, uživa u novostečenoj slobodi. Dogodovštine koje doživljava u početku ga vesele, međutim ubrzo shvaća kako veselje koje doživljava nema s kime podijeliti. Na sreću ubrzo shvaća kako je sve što je doživio bio samo san.

Sloboda koju Pale doživljava i avanture koje proživljava želja su svakog djeteta i upravo je izbor tih situacija (iz same priče, ali i poneke osuvremenjene) ono zbog čega se svako dijete može poistovjetiti s našim glavnim junakom. Njegovoj razigranosti i mašti nema kraja, međutim niti samoći koju doživi kada shvati da te lijepe trenutke nema s kime podijeliti. I upravo je to okosnica ove adaptacije – promišljanje o slobodi, tj. odgovornosti koju ona nosi, ali i osvještavanje koliko smo zapravo društvena bića.

Premijera predstave održat će se u subotu, 19. 3., u 18:00 h, a prva izvedba za građanstvo bit će već sljedećeg dana, 20. 3., u 17:00 hu Dvorani Gorica. Izvedbom za građanstvo ujedno ćemo obilježiti i Svjetski dan kazališta za djecu i mlade. Ulaznice po cijeni od 30,00 kn mogu se kupiti na blagajni Učilišta ili online od 7. 3. 2022.


Modelarska liga Zagrebačke županije