Prijava

Vaša prijava

NOVA DJEČJA PREDSTAVA AVIJONKO SE ŽENI


U pripremi je nova dječja predstava Scene Gorica AVIJONKO SE ŽENI autora Miljenka Muršića, u režiji Frane Marije Vranković. Premijerno će biti izvedena 25. 5. 2019. u 19 sati, u Dvorani Gorica, a namijenjena je za djecu stariju od tri godine.

Predstava prati potragu AvijonkaFtičeka za njegovom odabranicom. Kroz putovanje glavnog junaka djeca jezično upoznaju različite krajeve Hrvatske iz kojih su Avijonkove djevojke. Tako je Kravica Slavica iz Turopolja, Ribica Zlatkica iz Slavonije, Mačka iz Dalmacije, Duh Dušica iz Istre, dok je Helikopterica Ljubica Zagorka .

Ftiček kroz niz pogrešaka i promašaja na kraju dolazi do svog cilja, nalazi družicu koja mu odgovara.

Ovaj zabavni i pjevni kazališni komad ima i edukativni karakter. Njegov je cilj među ostalim kroz različita narječja i dijalekte te standardni književni jezik upoznati djecu s bogatstvom hrvatskog jezika i njegovom baštinom. Kroz radnju se predstavljaju i običaji karakteristični za razne krajeve Hrvatske. Tako se male gledatelje upoznaje s našom tradicijom, a sve s ciljem osvješćivanja važnosti njezina očuvanja i poticanja poimanja različitosti kao vrijednosti.

Glumci iz predstave Tena Pataky i Mirko Ilibašić izabrani su na audiciji Scene Gorica. Mladi Osječanin Mirko Ilibašić tv gledateljima je poznatiji kao Dado iz serije „Na granici“. Kostimografiju predstave potpisuje Velikogoričanka Marta Crnobrnja, autorica glazbe je Snježana Špehar, a redateljica Frana Marija Vranković, koja potpisuje i dramaturgiju, već je surađivala sa Scenom Gorica.

Nakon premijerne izvedbe, predstavu možete pogledati u nedjelju, 26. 5., u 17 sati u Dvorani Gorica. Ulaznice možete rezervirati i kupiti od 19. 5. na blagajni Učilišta.