Prijava

Vaša prijava

Dječji tjedan pod motom “Za djetinjstva sklad trebam cijeli grad!”


Od ponedjeljka do subote,  9. – 14. listopada, održat će se Dječji tjedan u Velikoj Gorici pod motom “Za djetinjstva sklad trebam cijeli grad!”. Organiziran je program bogat radionicama, izložbama, tribinama i druženjima.

U ponedjeljak u 11 sati i 30 minuta u Dječjem vrtiću Žirek organizirana je uvodna tribina u Dječji tjedan pod nazivom “Dijete, roditelj, zajednica”, a nakon toga u 13 sati slijedi svečano otvorenje nove zgrade Žireka. U večernjim satima u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica održat će se okrugli stol za stručnjake, roditelje i djecu na temu “Ostvarujemo li zaista pravo djece na sudjelovanje?”.

U utorak u 11 sati u Novom Čiču otvorit će se Učionica na otvorenom. Od utorka do četvrtka od 13 do 15 sati u Muralu Mogut će se održati Priča o Turopolju i radionica za učenike 3. i 4. razreda. U to vrijeme, od 14 sati u Centru za odgoj i obrazovanje održavat će se okrugli stol o četvrtoj godini projekta “Svako dijete ima pravo na obrazovanje – kako pomoći pomoćnicima”.

U srijedu će se u svim školama održati “Dan bez zvona i ocjena”, a u svim vrtićima “Dan palačinki i vafla”. U Centru za odgoj i obrazovanje srijeda je rezervirana za “Dan druženja”, a u Centru za djecu, mlade i obitelj za otvorenje izložbe dječjih radova s ljetnih radionica. Izložba će biti otvorena u 13 sati, a 45 minuta kasnije održat će se tribina za učenike osnovnih škola pod nazivom “Koliko nas odrasli zaista slušaju?”

U četvrtak u 10 sati u Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta održat će se Sjednica Dječjeg gradskog vijeća. Centar za djecu mlade i obitelj u 14 sati imat će radionicu za stručnjake koji rade s djecom “Što da radim kad ne znam što da radim?” te u 18 sati interaktivno predavanje za roditelje i stručnjake pod nazivom “Koliko i kako očevi sudjeluju u odgoju djece?”.

Petak je od 10 do 12 za djecu iz svih goričkih vrtića rezerviran za igre na otvorenom “Ajmo van!” koje će se održati na igralištu u Ulici kralja Petra Svačića 12.

Zadnji dan manifestacije Gradska knjižnica Velika Gorica je organizirala besplatan upis i obnovu članstva za sve učenike prvih razreda. Učenici od 4. do 6. razreda velikogoričkih osnovnih škola, članovi vatrogasne mladeži, poletarci i mlađi izviđači te izviđači – istraživači od 9 do 17 sati moći će sudjelovati u akciji Turopoljske udruge skauta Tur “Nitko da ne dođe, do prijatelj drag”. Okupljanje sudionika je organizirano kod velikogoričkog Gradskog groblja.


The post Dječji tjedan pod motom “Za djetinjstva sklad trebam cijeli grad!” appeared first on Sretni grad.


Semaforizacija raskrižja Zagrebačka – Dobrilina

Državno Natjecanje iz geografije