Prijava

Vaša prijava

Medijska konferencija u sklopu provedbe projekta „Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu-Industrija 4.0“.


U srijedu, 12. listopada 2022. godine održana je konferencija za novinare na prostoru Srednje strukovne škole Velika Gorica uz gradilište novog Regionalnog centra kompetentnosti. U Velikoj Gorici gradi se zgrada površine 1800 četvornih metara na dvije etaže, a u Dugom Selu i Samoboru od približno 800 metara četvornih. Centar izvrsnosti za CAD/CAM/CNC sustave i 3D tehnologije bit će u Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica,  senzoriku, automatiku i obnovljive izvore energije nalazit će se u sklopu Srednje strukovne škole u Samoboru dok će Centar izvrsnosti za robotiku djelovati u sastavu Srednje škole Dugo Selo. Rok završetka cijelog projekta vrijednog 113,44 milijuna kuna je 29. prosinac 2023. godine.

U tim učećim tvornicama bit će instalirana oprema za CAD/CAM/CNC sustave i 3D tehnologije, cenzoriku, robotiku i obnovljive izvore energije. Već je sada interes učenika i njihovih roditelja jako velik, što potvrđuju upisi u ovoj godini koji se pomalo rekordni, kao nikad do sada, sve kvote su popunjene već u ljetnom roku upisa. Nazočnim novinarima obratili su se zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović i Miroslav Antolčić dipl. ing. ravnatelj Srednje strukovne škole Velika Gorica. Izgradnja ove tri građevine sa pripadajućom opremom financira se iz tri izvora.  Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU od približno 30 milijuna HRK, Ministarstvo znanosti i obrazovanja projekt je sufinanciran skoro u maksimalnom iznosu od 49.634.586,53 HRK, te  Zagrebačka županija odlukom Županijske skupštine sufinancira projekt u preostalom iznosu od 19.841.778,65 HRK.

U Pučkom otvorenom učilištu održana je i Medijska konferencija u sklopu provedbe projekta „Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu-Industrija 4.0“.  Nazočnima se obratio Momir Karin, prof. - Ravnatelj Uprave za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja. Istaknuo je važnost modernizacije strukovnih programa i podizanje konkurentnosti učenika na tržištu rada.