Prijava

Vaša prijava

Domaćini 5. mobilnosti Erasmus+ projekta Education Accessed with Games pod nazivom „Integracija web 2.0 alata u obrazovanje“


U sklopu Erasmus+ projekta “ Education Accessed with Games“ u periodu od 20. do 24. ožujka održana je 5. mobilnost kojoj je domaćin bila naša škola, a na kojoj se okupilo čak 23 nastavnika iz škola partnera (Velike Britanije, Portugala, Turske i Italije).

Tema naše mobilnosti bila  je „Integracija web 2.0 alata u obrazovanje“, tijekom kojeg  nastavnici razmjenjuju znanja, iskustva i dijele primjere dobre prakse kroz razne metode, alate i nastavne materijale učenja kroz igru. Teme koje su se obrađivale u sklopu radionica i interaktivnih predavanja vezane su uz korištenje niza digitalnih alata kojima se osuvremenjuje podučavanje kroz integraciju igara u nastavu što je i osnovni cilj ovog projekta. Ciljevi naše mobilnosti su bili svrsishodnije korištenje mobilnih uređaja, učiniti vrijeme provedeno na mobitelima i tabletima korisnijim, naučiti kako kontrolirati vrijeme provedeno na digitalnim uređajima u razredu, modernizirati nastavu i učiniti je zanimljivom, te naučiti kako integrirati ICT vještine u kurikulum.

Susret s partnerima iz Velike Britanije, Portugala, Turske i Italije protekao je u dobroj atmosferi uz čitav niz edukativnih i kulturnih sadržaja. Održane su brojne kreativne radionice, posjeti i razgledavanja. Sudionici su se upoznali sa školom, Velikom  Goricom, posjetili su Zagreb, Hrvatsko zagorje, Plitvice i Rastoke. Bili su primljeni u Gradskom poglavarstvu, Turističkoj zajednici Velike Gorice, te obišli Muzej Turopolja.

Oduševila ih je radionica izrade „Podgutnice“ koju je održala kustosica muzeja Maja Ergović. Izuzetno zanimljivo je bilo i u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić u Zaprešiću gdje su uz vodstvo prof. Helge Kraljik i njezinih učenica pomoću digitalnog alata Taleblazer na zabavan i interaktivan način razgledali Nove Dvore.

Tijekom mobilnosti svi timovi predstavili su Izumitelje i njihove izume iz svojih zemalja (pripremljene u alatu Book Creator) te odigrali  kvizove o njima.

Mi kao domaćini pripremili smo veliki broj tema, aktivnosti i radionica - Team Building aktivnosti kroz glagoljicu, Opće informacije o web 2.0 alatima, Internetska etika i sigurnost na Internetu (CSI.HR) s Geniallyjem, Dizajneri E-klase, Padlet, Društveni mediji, Online web dizajn, Alati za vizualni dizajn, Alati za digitalnu evaluaciju ...

Na kraju mobilnosti uslijedila je ceremonija zatvaranja uz evaluaciju na kraju događaja i svečana podjela certifikata.

Uz koordinatoricu prof. Ljiljanu Vidaković, te članove tima (Miroslav Antolčić, Ljerka Cvetnić, Jasminka Jurčić, Sanja Šipušić Komar, Jasmina Tešija, Mirna Trumbetaš, Marijana Šapina, Marija Huzjak-Šaban, Jasna Piškorić, i Nataša Sirković) u pripremi i provedbi ovog događanja sudjelovali su i učenici (Marin Mikulčić, Sebastijan Eldić, Luka Kobeščak, Gabriel Kosor, Ivan Borošak, Sebastian Kolarić, Maksimilijan Krilčić, Maja Luna Matković, David Premec, Borna Borda, Jakov Maslać, Leon Mrgić, Dorian Podgorski Visković) te  brojni drugi nastavnici i djelatnici škole kojima se ovom prilikom srdačno zahvaljujemo. Detaljnije informacije o projektu i mobilnosti(ma) možete pronaći ovdje.

http://ssstrukovnavelikagorica.skole.hr/erasmus_plus_ka2_projekt_education_accessed_with_games#mod_news