Prijava

Vaša prijava

Otvorena vrata škole za učenike osnovnih škola


Manifestacijom Otvorena vrata škole već dugi niz godina srednje škole iz Velike Gorice provode aktivnost kojom upoznaju učenike osnovnih škola sa zanimanjima i mogućnostima koje se nude u nastavku njihovog školovanja. Tako su i ove godine 28. travnja 2023. sve srednje velikogoričke škole otvorile svoja vrata, a Srednja strukovna škola i svoje kabinete i praktikume.

U prostranom holu škole predstavljena su zanimanja u području strojarstva, elektrotehnike, osobnih usluga i ugostiteljstva. U sklopu Festivala znanosti pripremljena su zanimljiva predavanja iz područja strojarstva, fizike i kemije s primjenom u području zavarivanja, frizerstva i pedikerstva. Raspored predavanja bio je održan po slijedećem rasporedu:

10 sati – Regionalni centar kompetentnosti - Industrija 4.0 – pogled u budućnost – Matija Galeković

10, 11, 12 i 13 sati – prezentacija i predavanje – Virtualno zavarivanje – Zoran Lovrić

11 sati - Prilagodba prirodnih materijala u svrhu uređivanja – Nikoleta Kraševac Bilandžija

10 sati – Priroda u kosi kroz boju i oblike – Jelena Pauk

10 sati – Svjetlost – Anita Krajač i Zvjezdana Ribarić

Svi učenici posjetitelji su u grupama primljeni u informatičkom kabinetu gdje su saznali sve o zanimanjima koje nudi škola i o dokumentaciji potrebnoj za upis u prvi razred. Kroz prezentacije i film predstavljene su mogućnosti škole, i specifičnostima  zanimanja koja mogu upisati u idućoj školskoj godini 2023./2024. s naglaskom na trogodišnja i četverogodišnja zanimanja.

Za dan Otvorenih vrata Srednja strukovna škola je organizirala i izložbu starodobnih vozila u koju se aktivno uključio Oldtimer klub Turopolje izloživši nekoliko starodobnih automobila, motocikala i traktor. Najstariji izloženi primjerak, automobil marke Mercedes, proizveden je davne 1940. godine, a ponosni vlasnik ga održava kako bi i dalje bio u voznom stanju.

Od četverogodišnjih zanimanja u ponudi su tehničar za mehatroniku i strojarski računalni tehničar. A trogodišnja zanimanja su automehatroničar, instalater grijanja i klimatizacije-jmo, CNC operater/operaterka, elektroinstalater, elektromehaničar, frizer, pediker, kuhar, konobar, te pomoćni kuhar i slastičar.