Prijava

Vaša prijava

FlyVetUp! - Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina na 3. Transnacionalnom susretu na Cipru


U organizaciji Ciparske pošte kao domaćina sastanka i uz sudjelovanje projektnih partnera, Grčke pošte, Hrvatske pošte, Zrakoplovne tehničke škole „Rudolfa Perešina“, grčke tvrtke AKMI, ciparske Dronint te njemačke BK Consult, u Limassolu na Cipru 28. i 29. ožujka održan je 3. Transnacionalni susret Nadzornog odbora FlyVETUp! projekta.
Nakon pozdravnih riječi predstavnice Ciparske pošte, predstavnica Hrvatske pošte je prezentirala rezultate dosadašnje provedbe projekta. Pokrenuta je e-laerning platforma kao 3. rezultat projekta FlyVETUp! čime je ostvaren preduvjet za provedbu sljedećeg projektnog koraka, testiranje platforme na ciljanim skupinama, odnosno zaposlenicima poštanskih operatera partnera u projektu. 
Poseban događaj susreta bio je dostava paketa dronom u kojem je kao gost sudjelovao i ciparski ministar prometa Giannis Karousos. Dostava paketa dronom s terase hotela do platoa u blizini hotela prošla je uspješno što daje optimizam da je FlyVETUp! projekt potreban i čiji rezultat će biti koristan kako poštanskim operaterima tako i ostalim bliskim sektorima. Kroz interne komunikacijske kanale bit će upućen poziv zaposlenicima da pristupe platformi i prođu edukaciju za operatera dronom.
Upravljanje dronovima ima svoja pravila i ograničenja, a s njima je sudionike upozano g. Nicolas Episkopou iz Ciparske agencije za civilno zrakoplovstvo. O dosadašnjim praksama korištenja dronova u poštanskom sektoru govorila je predstavnica Grčke pošte. 
Na kraju dvodnevnog susreta projekta sudionike je pozdravio izvršni direktor Ciparske pošte g. Pavlos Pavlides naglasivši važnost dronova u budućnosti poštanskog sektora. Dostava dronom je jeftinija, a pridonosi i smanjenju ugljičnog otiska.
Partneri su dogovorili i vremenik sljedećih aktivnosti uz zaključak „Rekli smo što ćemo napraviti i napravili smo što smo rekli.“