Prijava

Vaša prijava

Zrakoplovna na 4. Transnacionalnom susretu nadzornog odbora projekta FlyVETUp! u Grčkoj


U organizaciji ELTA-e, grčke pošte u Ateni je 2. i 3. lipnja 2022. održan 4. transnacionalni susret partnera na projektu FlyVETUp! Ovo je ujedno zadnji susret ove vrste nadzornog odbora projekta na kojem se evaluira postignuto i dogovaraju sljedeći koraci.

Tijekom osvrta na godinu i pol dana koliko projekt traje Ivana Filipović iz Hrvatske pošte, voditeljica projekta izvjestila je partnere da je edukacijska e-platforma za izobrazbu Operatora drona gotova te da se može pristupiti materijalima i testu na engleskom jeziku, a da je postavljanje grčke i hrvatske verzije u tijeku. Predstavnici naše škole, profesori Tihana Strmo i Matija Gržetić dali su kratak pregled diseminacijskih aktivnosti koje su u proteklom razdoblju proveli. Projekt FlyVETUp! osim učenicima škole koji su organizirali i izvanškolsku aktivnost vezanu za dronove i njihovu upotrebu u raznim sektorima „AeroDron“, predstavjen je i na nekoliko sajmova obrazovnih ustanova - Festival znanosti 2022 i Dan otvorenih vrata.

Za testiranje i prilagodbu drona za dostavu u poštanskom sektoru zadužena je predstavnica tvrtke Dronint. Nažalost, planirani testni let dostave dronom nije bilo moguće održati zbog jakog vjetra koji je puhao uz obalu Egejskog mora, ali je zaposlenik Droninta partnere upoznavao s tehničkim karakteristikama letjelice. Testni letovi dodatno održat će se na jesen na multiplier događanjima u Grčkoj i Hrvatskoj.