Prijava

Vaša prijava

Završen projekt FlyVETUp!


Završna konferencija Erasmus+ projekta FlyVETUp! održana je 24. i 25. listopada 2022. godine u Zagrebu. Naša je škola u suradnji s projektnim partnerima iz Hrvatske pošte, Grčke pošte, Ciparske pošte, tvrtkom Dronint s Cipra i njemačkom tvrtkom BK Consult kroz dvije godine razvijala edukacijski materijal za operatera dronom u poštanskom sektoru koji je postavljen na otvorenoj platformi i dostupan je svima koji žele proći tečaj. Ravnatelj Škole Vedran Šarac, naglasio je važnost ovakvih projekata zbog usklađivanja obrazovnih programa s potrebama gospodarstva. Kao jedan od popratnih rezultata projekta je istaknuo je i osnivanje izvanškolske aktivnosti „AeroDron“ za učenike ZTŠ-a Rudolfa Perešina. Dinko Mihaljević iz Agencije za mobilnost i programe Europske unije pohvalio je projekt kao primjer dobre suradnje obrazovnih i gospodarskih subjekata financiranog iz Erasmus+ programa kojim su postignuti i horizontalni ciljevi zelene i digitalne tranzicije.
Svim zainteresiranima koji žele postati operateri dronovima besplatna edukacija je dostupna na poveznici https://flyvetup.com/training/

Pogledajte kratki film testnih dostava pošiljaka dronom koje su se u sklopu FlyVET Up! projekta održale u Grčkoj i na Cipru. 
https://youtu.be/fO1tixySTBA


Kvarner u finalu, Gorica se zamalo vratila iz ponora