Prijava

Vaša prijava

Ministar obrane Mario Banožić uručio ugovore o stipendiranju budućim zrakoplovnim tehničarimaMinistar obrane Mario Banožić u srijedu 01.veljače 2023. godine je uručio osmorici učenika Ugovore o stipendiranju koji se školuju za zvanje zrakoplovnog tehničara u Zrakoplovnoj tehničkoj školi Rudolfa Perešina u Velikoj Gorici.

Ministar obrane Banožić kazao je kako vjeruje i očekuje od učenika da će sva usvojena znanja, prikupljeno iskustvo i stečene vještine usmjeriti prema unapređenju Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

“Predanost i izvrsnost naših zrakoplovnih tehničara nešto je s čime se posebno ponosimo i zato mi je drago što ćete i vi uskoro biti dio tima vrhunskih stručnjaka Hrvatskog ratnog zrakoplovstva”, poručio je Banožić i kazao kako je Vlada Republike Hrvatske odlučila nastaviti modernizaciju i opremanje Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

“Vjerujemo kako ulaganje u obranu i sigurnost, nije i nikada ne može biti potrošnja. Ulaganjima investiramo u budućnost, prosperitet i mir. Investiramo tako i u prilike za zapošljavanje mladih, za odabir zanimljivih i dinamičnih zanimanja. Svjesni smo činjenice kako je ispred napredne tehnologije, za uspješno čuvanje hrvatskog neba i zaštitu hrvatskih interesa, najznačajniji i najzaslužniji čovjek – vrhunski pilot i zrakoplovni tehničar”, poručio je učenicima ministar Banožić.

Na kraju, ministar obrane dodao je kako vjeruje da kao mladi ljudi mogu napraviti puno za još bolju, snažniju i spremniju Hrvatsku vojsku. “Čestitam profesorima što vam prenose znanje i iskustvo kao i vašim roditeljima koji vas podržavaju na ovom putu”, rekao je ministar Banožić.

Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec zahvalio je roditeljima učenika što ih podržavaju u njihovoj želji za služenjem Domovini, istaknuvši kako su kao dio Hrvatske vojske, u sigurnim rukama.

Ravnatelj Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina profesor Vedran Šarac zahvalio je ministru na dolasku i podršci njihovim učenicima koji su postali stipendisti Ministarstva obrane istaknuvši kako je siguran da služenje Hrvatskoj vojsci predstavlja veliku čast ovim mladim ljudima.

Ravnatelj Vedran Šarac je Ministarstvu obrane i Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu dodijelio zahvalnice za uspješnu suradnju u provedbi projekta stipendiranja zrakoplovnih tehničara i provedbi učeničke prakse u postrojbama hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Ministarstvo obrane započelo je s programom stipendiranja učenika srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima – zrakoplovni tehničar u školskoj godini 2017. /2018. Od tada do danas Ministarstvo obrane sklopilo je ukupno 129 ugovora.

Po završetku obrazovanja za zanimanje zrakoplovnog tehničara učenik stipendist upućuje se na dragovoljno vojno osposobljavanje u svrhu stjecanja potrebnih vojničkih znanja i vještina. Po završetku dragovoljnog vojnog osposobljavanja stipendist potpisuje ugovor o vojničkoj službi u trajanju dvije godine te se potom prima u djelatnu vojnu službu.

FOTO: MORH