Prijava

Vaša prijava

Terenska nastava, Istra i Kvarner




U sklopu nastave računalstva svi prvi razredi su imali terensku nastavu u Istri i na Kvarneru. Putovanje u busu je bilo zabavno zbog glazbe i prijatelja. U Roču smo upoznali razvoj povijesnog pisma glagoljice, a onda smo prošli kroz Aleju glagoljaša. Na kraju Aleje glagoljaša obišli smo Hum, najmanji grad na svijetu. Po dolasku u Pulu slušali smo zanimljive priče o Pulskoj areni i svađali smo se s galebovima koji su nam kliktali nad glavama. U hotelu u Puli nakon obilne i slasne večere smo trošili kalorije u disku.

Drugo jutro, stvarno teških glava i umornih misli, zaputili smo se prema astronomskom centru u Rijeci. Predavanje i projekcija filma su bili zabavni pa su neki učenici imali puno pitanja dok su se neki borili sa snom. Ručak smo imali na brodu. Peek & Poke muzej nam ja bio najzanimljiviji dio izleta jer smo u kratkom i zanimljivom predavanju naučili puno o računalima i internetu, a potom smo se igrali na starim konzolama. Svirali smo na elektroničkom instrumentu tereminu kojeg se svira bez dodirivanja. Zanimljivost muzeja je da još uvijek imaju potpuno funkcionalni starinski telefon sa brojčanikom, pa smo zvali roditelje.

Mislimo da bismo češće trebali ići na ovakve terenske nastave jer smo se vratili s novim iskustvima, povezali smo prijateljstva i bolje upoznali naše nastavnike.

Anamarija Štuban i Karlo Gulin 1.ZP