Prijava

Vaša prijava

Kako smo preživjeli zmajski grad



2.IRE i 2.ZiM su krenuli u (pre)ranim jutarnjim satima prema gradu zmajeva, Ljubljani. Vožnja je bila mala, kratka i slatka, no svejedno su naši hrabri vitezovi, ovaj dečki, morali stajati zbog zahoda kao i obično. Srećom, zabavljali smo se glazbom i vicevima.

Prva postaja nam je bila Zoološki vrt. Oduševili smo se raznolikošću životinja, velikim prostorom kojeg su omogućili životinjama za život, dugačkim stazama i još dužim slobodnim vremenom.

Nakon Zoološkog i male vožnje po Ljubljani, došli smo do Ljubljanskog dvorca do kojeg smo se popeli uspinjačom. Došli smo do vidikovca s kojeg se vidjela cijela Ljubljana, skoro smo umrli da vidimo taj pogled, nije bilo lako, ali smo uspjeli. Nakon toga je stigla vrlo iščekivana pauza i prva kava s pogledom na rijeku Ljubljanicu, prekrasne mostove, prekasne kipove te čuvare Ljubljane – naravno zmajeve na Zmajskom mostu.

Nakon 12 sati putovanja i hodanja, profesori i vodič su nas konačno nahranili i sada smo mogli ići dalje. Nakon noći pune iznenađenja došlo je jutro pa tako i odlazak iz predivnih soba te polazak ka Hiši eksperimentov. Svatko je dobio zadatak te se morao posvetiti nekom eksperimentu. Imali smo radionicu punu zabave, smijeha i uzbuđenja.

Morali smo se smiriti od tog uzbuđenja pa je pao jedan šoping jer je vani lijevala kiša. Nakon umirujućeg šopinga došlo je vrijeme za slatki povratak kući. Ovo je iskustvo koje smo jedva preživjeli i sve je na vašu sreću dokumentirano kamerom. Nakon što zajedno s prof. Paulin napravimo selekciju snimljenih materijala moguće vam na našem školskom Instagramu i Facebooku pokažemo dijelove.

Napisale: Anja Božičević 2.ZIM i Mia Hrnjak 2.IRE