Prijava

Vaša prijava

Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina na „LiDraNu 2024.“ (općinska razina i gradske četvrti / županijska razina)



LiDraNo 2024. (gradska razina)

Naši učenici su i ove šk. god. sudjelovali na LiDraNu 2024.“ (smotri učenika u literarnom, dramskom i novinarskom stvaralaštvu) održanom u Velikoj Gorici, u četvrtak, 8. veljače 2024. Kad je riječ o nazivu „smotra“, rekla bih, zbog preciznosti izražavanja, da je to uvjetno rečeno, jer kad bi bila riječ zaista tek o smotri, na LiDraNu se ništa ne bi prosuđivalo i propuštalo na više razine kao što se to na natjecanju radi, a upravo se to, bar na nižim razinama, mora raditi.

Kad je riječ o Zrakoplovnoj tehničkoj školi Rudolfa Perešina, riječ je o četiri (4) učenica/učenika, jednog (1) uč. iz I. ZP, dvije (2) uč. iz III. IRE i jednog (1) uč. iz III. ZIM razreda, trima (3) kategorijama (literarno, novinarsko, dramsko-scensko stvaralaštvo), mentorici DobriliArambašić-Kopal, prof. i mentoru Jeronim Čeko, prof.


LiDraNo 2024. (županijska razina)

Domaćin županijske razine LiDraNo 2024. bila je, 29. veljače 2024. Strukovna škola Velika Gorica, a osim te škole, s područja Velike Gorice sudjelovale su i: Ekonomska škola, Strukovna škola Velika Gorica i Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina, a iz ostalih gradova: Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola Samobor, Srednja škola Vrbovec, ivanićgradska Srednja škola „Ivan Švear“ i zaprešićka Srednja škola „Ban Josip Jelačić“. (Kako se imena spomenutih škola pišu prema „Hrvatskom pravopisu“ ili prema školskim pečatima, posebno je pitanje.)

Kad je riječ o dramsko-scenskom stvaralaštvu, Zagrebačka županija je za državnu razinu, od šest (6 ) prijavljenih učenika, mogla predložiti samo jednu (1) učenicu/učenika; to je bila uč. Marta Svinjarević, 3. IRE (dramski pojedinačni), koja je recitirala Emmanuelle PaganoVezivanja(mentorica Dobrila Arambašić-Kopal, prof.).


Više o smotri i radovima možete pročitati u tekstu u privitku koji je napisala mentorica Dobrila Arambašić Kopal, prof.)