Prijava

Vaša prijava

Erasmusovci u posjetu partnerima iz Seville



Posjetom školi IES EL ARENAL smještenoj u prekrasnoj Sevilli koja je naš partner u Erasmus+ projektu KA210-VET Rehabilitation Aeronautique/Aeronautical Rehabilitation 2023./2025. održana je 1. mobilnost učenika. Naši su učenici 3. ZIM i 3. IRE razreda u pratnji nastavnika Matije Gržetića i Tihane Strmo upoznali učenike i nastavnike iz Francuske i Španjolske jer zajedničkim snagama obnovit ćemo avion Morava L-210 D - avion čehoslovačke konstrukcije i proizvodnje, sa dva pilotska i tri putnička sjedišta iz 1957. godine koji se nalazi ispred naše škole.

Boravak u Španjolskoj od 11. do 15. ožujka omogućio nam je i predstavljanje škola partnera i dogovor oko detaljnije razrade zadataka i uloge svakog partnera.

Upoznali smo i Sevillu i njene znamenitosti - park María Luisa i Plaza de España, prekrasnu katedralu i crkvu El Salvadora, četvrt Triana... obišli nacionalni park Doñana poznat i kao Coto de Doñana - nacionalni park i životinjski rezervat u jugoistočnoj Španjolskoj te svetište i selo El Rocío.

Nismo zanemarili niti našu struku – razgledali smo vojnu zrakoplovnu bazu Moron i aeronautičku tvrtku Sofitec i posjetili privatnu strukovnu školu ICADA.

Ovaj projekt spada pod „Malo partnerstvo za područje obrazovanja i razmjene prakse“, a svakako se veselimo i 2. mobilnosti učenika koja će se održati u francuskoj pokrajini Toulouse.