Prijava

Vaša prijava

XIX. Susreti za Rudija



Zagrebački zrakoplovno tehnički savez Rudolfa Perešina i Općina Gornja Stubica već osamnaestu godinu za redom organizirali su manifestaciju pod nazivom „Susreti za Rudija. Ovogodišnji XVIII. Susreti za Rudija održani su u subotu 09. svibnja i nedjelju 10. svibnja 2015. godine.

10. svibnja program je započeo svetom misom zadušnicom u Župnoj crkvi svetog Jurja i malonogometnim turnirom na kojem su sudjelovali i naš učenici 3. ZP i 4.IRE/ZIM/ZP razreda pod stručnim vodstvom profesora Krešimira Lušića i pedagoginje Jelene Jelekovac Lukac. Kroz pravu sportsku borbu došli su do četvrtfinala.

Aeromiting kao najatraktivniji dio  manifestacije je započeo je u 15:00 sati skokovima vojnih padobranaca i slijetanjem helikoptera Hrvatske vojske Mil 171 Sh, te helikoptera MUP-a Eurocopter i Bell 206. Preleti ultralakih letjelica i zrakoplovi generalne avijacije . Najdinamičniji dio letačkog programa je nastavljen letovima akrobatskih aviona, te preletom SAAB Jas39 Gripen Mađarskog vojnog zrakoplovstva. Slijedili su zrakoplovi generalne avijacije, prelet Pilatusa PC-9 i helikoptera Bell 206 Slovenskog zrakoplovstva, te na kraju MIG 21 na kakvom je letio i Rudolf Perešin.