Prijava

Vaša prijava

UČENICI 3. RAZREDA NA INTERLIBERU



                                                 

 

Treći razredi na Interliberu 2012.,

s profesoricom  Ninom Selman Hrvatić

 

***

 

Ovosezonski Interliber ispunio je sva moja očekivanja. Kao i obično predstavljali su se mnogobrojni izdavači koji su predstavljali knjige za mlade,velike romantičare ili pak one koji se žele upustiti u neku novu avanturu. Moju pažnju najviše su zaokupile velike nakladničke kuće poput Algoritma, Profila, Školske knjige, ali i jedna do sada za mene neotkrivena nakladna kuća, naklada Slap.

Uz ove nakladničke kuće vrata su otvorile i mnoge druge, ali moram priznati da su mi se ove činile kao određen bijeg od stvarnosti jer ''zaronivši'' u njihovu gotovo neograničenu ponudu knjiga mogla sam zaroniti također u svijet mašte.

Svake godine Interliber je dobro posjećen i ljubitelji knjiga uvijek dođu na svoje. No, tko kaže da Interliber nije mjesto za zabavu? Ti mnogobrojni zanimljivi naslovi namamit će vas da zavirite u te silne knjige te ćete sigurno poželjeti neku knjigu kupiti za svoju kućnu zbirku.

Moju pozornost ove godine su zadobile knjige koje nam daju savjete kako biti što sretniji u životu. Možda je i tome razlog što sam napokon shvatila da su sitnice  ono što vrijede i donose sreću. Moram se i pohvaliti da sam kupila knjigu ''Tajna'' koja će mi zasigurno sa svojim teorijama o pronalasku sreće učiniti pogled na svijet puno pozitivnijim. To su čari knjiga, zato ih baš toliko i volim, njihove korice vam nemoraju otkrivat cijeli sadržaj, ali svaka knjiga nađe svog čitatelja. Prilikom obilaska prostora Školske knjige, naišla sam na prezentaciju Školskog riječnika, novog izdanja  te moram napomenuti da je prezentacija istog bila izrazito posjećena.

Ipak, moram priznai da me jedan segment Interlibera pomalo razočarao, a to je manjak literature vezane uz zrakoplostvo. Da budem u potpunosti iskrena , nisam naišla niti na jednu knjigu koja je barem malo vezana uz zrakoplostvo, ali zato je bilo podosta literature vezane uz tehniku i mehaniku, kojom je obilovao promotivni prostor naklade Slap.

 Kao zaključak bi naglasila odličnu posjećenost Interlibera koji svake godine privlači sve više knjigoljubaca bez obzira na njiihovu starosnu dob.

 Interliber je odlična manifestacija koja nam omogućava da se opskrbimo knjigama koje će nas odvesti u svijet mašte i snova koji nam omogućuju da budemo u tom kratkom vremenu čitanja knjige što god poželimo.

                                                                     Ana Ćuća, 3. ZP

        

 

Dojmove ostalih učenika možete pročitati pod opširnije.