Prijava

Vaša prijava

Obilježen Dan planeta Zemlje


U Parku dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici obilježen je Dan planeta Zemlje u sklopu projekta Participativno upravljanje prirodnim resursima.

S osnovnoškolcima O.Š. Eugen Kumičić razgovaralo se o tome što za njih predstavlja Dan planeta Zemlje i kakav je njihov odnos prema prirodi te što misle kako se ljudi u njihovoj okolini odnose i kako bi se trebali odnositi prema njoj. Svoja razmišljanja o Danu planete Zemlje djeca su imala priliku izraziti likovno kredom na pločniku. Osim toga, Udruga HYLA  upoznala ih je s različitim vrstama zmija i žaba koje žive u šumama i vodama Hrvatske. Kroz igru i edukativne filmove informirali su se o klimatskim promjenama te saznali kako živjeti održivo. Učenici jednog od razreda O.Š. Eugen Kumičić izložili su strašila koja su sami izradili od otpada te koja će po svemu sudeći donirati gradskim vrtovima Grada Velike Gorice.

Odrasli građani su se za to vrijeme mogli upoznati s edukativnim materijalom partnera projekta te samim projektom. Podijelili su s volonterkama i partnerima projekta svoje mišljenje i ideje o  gospodarenju šumama i vodama na području Grada Velika Gorica.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

The post Obilježen Dan planeta Zemlje appeared first on suDjeluj.


Malonogometni Kup Velike Gorice

Na red je stigla i bazga