Prijava

Vaša prijava

Žirovina: Oproštaj od ljeta u hladovini Turopoljskog luga

[]

Dugo toplo ljeto približava nam se kraju – najavljuju prognostičari kako već od ponedjeljka stiže ozbiljnija promjena vremena nakon koje temperature nadalje ulaze u jesenske prosjeke. Valja stoga iskoristiti ovaj vikend za boravak u prirodi, a svakako će u turopoljskom kraju najživlje biti na Žirovini u šumi Turopoljskog luga.

Iako su sve aktivnosti za koje je bila potrebna rezervacija popunjene to ne znači da nema razloga za dolazak pod krošnje stoljetnih hrastova u lugarnicu Čardak. Do Žirovine možete doći i tako da se uključite u biciklističku povorku koja će pod pratnjom u 13 sati startati kod Muzeja Turopolja i kroz 11 km vožnje dovesti do Žirovine.

A što vas sve tamo čeka? Male goste očekuje šumski ambijent koji smo ispunili aktivnostima – od radionica za djecu na kojima će naučiti ponešto o podgutnici – preteči kravate ili se upoznati s drvenim graditeljstvom Turopolja. Igre za djecu, ali i one s roditeljima, čekaju vas u kampu Skauta TUR-a koji će testirati vašu spretnost i snalažljivost u prirodi. Kako hrast svojim rastom širi grane tako i odrastanjem se šire aktivnosti na koje se možemo uključiti i testirati svoje vještine – gađanje meta airsoft puškom, lukom i strijelom, sjekiricom te zabavnim cornholom. Moći ćete sjesti za EkoGoKart odnosno mala vozila na pedale te četverosjede na pedale. Tu je i mini zip-line te penjalice i druga zabava za male. A kako se u šumi snalazi plemenita životinja – konj, pokazat će vam jahači koji će vam dati priliku da i sami iskusite jedinstvenu vezu čovjeka i konja. Na raspolaganju su vam i bicikli koje možete uzeti za istraživanje Velike šume.

Dok se mališani zabavljaju za one starije smo pripremili domaću ugostiteljsku ponudu koju nadopunjuju Društvo žena Buševec i udruga Naš Rakitovec, ali i svojim koktelima Destilerija Gavran dok je od predznaka turopoljsko tu još i pivo i škrlet.

Za glazbeni ugođaj u popodnevnim satima pobrinut će se Bruno&Ana accoustic duo, svečani dio od 18 sati popratiti HPD Kučani, a prije nego sunce zađe s one strane Odre zabavljat će vas Grupa Veza.