Prijava

Vaša prijava

U subotu 10. Turopoljska kobasijada


Teri Turopolec najbolše kobase dela“, saznat ćemo ove subote na 10. Turopoljskoj kobasijadi u organizaciji Plemenite opčine turopoljske. Jubilarni deseti izbor najboljih kobasa Turopolja organizira se uz domaćinstvo Sučije Velika Mlaka, i to u subotu 21. ožujka 2015. u Vatrogasnom domu Velika Mlaka.

Zaprimanje uzoraka je od 18 sati te kobasičari trebaju priložiti tri komada uzorka (oko 30 dkg). Sudionici moraju potpisati i uvjerenje da je meso veterinarski ispitano, a zbog čega se jedan uzorak i čuva. Odmah kreće ocjenjivanje stružnog žirija, a za to vrijeme prigodno predavanje, s početkom u 19 sati, održat će prof. dr.sc. Bela Njari. Nakon proglašenja pobjednika nastavlja se zabava uz tamburaše KUD-a Velika Mlaka.

Uz očuvanje tradicije pravljenja kobasa, ocjenjivanje proizvoda i druženje, uz glazbu za koju će se pobrinuti tamburaši, ova manifestacija pomaže podizanju i ukupne kvalitete proizvođača domaćih kobasica. Prošle godine konkurenciju je činilo 46 primjeraka kobasa, a znamo li da su kobase s 9. Kobasijade ocjenjene “desetorostruko boljim od prve”, ne treba dvojiti da li će biti dobrih kobasa za kušanje.

Svi oni koji se mogu svojom kobasom pofaliti, sada imaju priliku i dobiti objektivnu ocjenu svojih pripravaka. Komisija ocjenjuje okus, miris, boju i prerez odnosno izgled i opći dojam domaćih kobasa. Ocjenjivačka komisija i sud javnosti čekaju vas u subotu 21. ožujka u Vatrogasnom domu Velika Mlaka od 18 sati.

Kako je bilo prošle godine pogledajte OVDJE.