Prijava

Vaša prijava

Banderij na Kninskoj tvrđavi


Turopoljski banderij sudjelovao je na svečanosti u Kninu povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja. Banderijalci su organiziranim prijevozom put Knina krenuli u četvrtak, a sljedećega dana sa Savezom povijesnih postrojbi hrvatske vojske bili dio službenog protokola.

Predstavnik svake postrojbe Saveza povijesnih postrojbi hrvatske vojske bio je na Kninskoj tvrđavi u vrijeme podizanja državnog snijega dok su ostali pripadnici u ešalonu kretali put Kninske tvrđave odakle je išao mimohod do trga gdje se nalazi spomenik Oluja.

13975513_1714375232145853_4130652438877985230_o

Turopoljski banderij je tako i ovoga ljetnoga vikenda imao povećan broj zaduženja. Uz to što su u Kninu predstavljali Turopolje, banderijalci su u petak ujutro bili i dio gradskog protokola polaganja vijenaca u Spomen parku poginulih branitelja Domovinskog rata u Velikoj Gorici, a potom se pridružili proslavi 300. obljetnice posvete župne crkve u Dubrancu. Dan kasnije, u subotu, Turopoljski banderij je bio u Veleševcu na manifestaciji “Kosci za kosce” dok su zbog većeg broja izlazaka, ali i financijskih okolnosti, propustili sudjelovanje na Sinjskoj alki.