Prijava

Vaša prijava

Državni tajnik Tugomir Majdak posjetio našu farmu

[]

Državni tajnik posjetio je gater turopoljskih svinja u Lukavečkom čretu gdje mu je svoj rad predstavila Plemenita općina turopoljska.

Svinja kao brand

Naša najstarija pasmina svinja – Turopoljka, jedna je od tri hrvatske autohtone pasmine te ujedno i predstavnik Zagrebačke županije u ovoj kategoriji, a Turopoljci trenutno dokazuju ono što su već prepoznali i Austrijanci kojima najveći uzgajivač ove svinje – jedna tvrtka sa sjedištem u Varaždinu, plasira kvalitetne suhomesnate proizvode. 

– Ovo što radite zalog je za budući razvoj – poručio je Plemenitoj općini za posao koji radi kako bi meso turopoljske svinje zaštitili oznakom izvornosti putem nacionalne i EU oznake.

– Tako će postati prehrambeni brand i potencijalno turistički adut za ovaj dio Hrvatske. Znamo da je ovo osjetljiva pasmina s niskim reprodukcijskim potencijalom, no kvalitetu mesa potvrđuje da je nekad bilo cijenjeno i na bečkom dvoru što čini potencijalnu vrijednost na budućem tržištu – komentirao je Majdak u obilasku gatera koji će uskoro obuhvatiti 35 ha šumskog područja za eko ispašu.