Prijava

Vaša prijava

Dani Okusa hrvatske tradicije

[]

Od danas, ponedjeljka 15. studenog počinju nacionalni Dani Okusa hrvatske tradicije koje zajednički organizira 11 županijskih turističkih zajednica u suradnji s loklanim ugostiteljima, nosiocima standarda Okusi hrvatske tradicije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta. Tim povodom danas je održana konferencija za medije u Zagrebu u prostorima Turističke zajednice Zagrbačke županije.

Ljubitelji dobre hrane tako će u narednih 14 dana u 108 ugostiteljskih objekata moći uživati u lokalnim jelima spravljenim od tradicionalnih namirnica i po tradicionalnim recepturama. Svaki će objekt u ponudi imati po dva menija od tri slijeda i to po cijenama već od po 95 kn, 125 kn ili 195 kn. Popis svih restorana koji sudjeluju u manifestaciji može se naći na www.okusi.hr .

S područja Zagrebačke županije sudjeluje 12 objekata, nosioca standarda Okusi tradicije zagrebačkoga kraja. U navedenom razdoblju moći će se uživati u tradicionalnim gastronomskim specijalitetima zagrebačkoga kraja u sljedećim objektima: Bistro Babriga (Velika Gorica), Ekopark Krašograd (Pisarovina), Hotel Princess (Jastrebarsko), Restoran Ivančić (Jastrebarsko), Izletište Suhina (Sveta Nedelja), Restoran Samoborska klet (Samobor), Seoski turizam Kezele (Ivanić-Grad), Seosko domaćinstvo Stara preša (Šenkovec), Izletište Vina Kos-Jurišić (Sveti Ivan Zelina), Krčma Gabreku 1929. (Samobor), Restoran Mon Ami (Velika Gorica) i Vinogradarska kuća Braje (Jastrebarsko).

Turistička zajednica Zagrebačke županije nastavlja niz promotivnih aktivnosti s naglaskom na korištenje fotografija kao sredstva komunikacije za potrebe društvenih mreža. “Lokalna gastronomija, sa svojim okusima i mirisima, kao dio kulture,  baštine, običaja i svakodnevnog života ljudi,  u svijetu se sve  izraženije ističe kao nezaobilazna sastavnica turističke ponude. Kao vrijednost i nova kvaliteta  koja pruža doživljaje nečeg  što je drugačije. A drugačije je, nema sumnje, ono što je lokalno, izvorno i tradicijsko. Svi ovim projektom želimo utjecati na očuvanje i promicanje identiteta i tradicije te općenito imidža naše autentične, zelene i održive destinacije“, izjavila je  direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović.

 

The post Dani Okusa hrvatske tradicije appeared first on Turistička zajednica Zagrebačke županije.