Prijava

Vaša prijava

Objavljen je novi set epidemioloških mjera

[]

Danas je objavljen novi set mjera koji sutra stupa na snagu, a odnosi se na produljenje aktualnih epidemioloških mjera i ograničenja do 15. prosinca kako slijedi:

Svi uvjeti ulaska u državu te ograničenja društvenih okupljanja, javnih događa te organizacije javnog prijevoza ostaju istovjetni prethodnima.
I dalje je aktualna obveza predočenja Covid potvrde za sve državne službenike, javne institucije i sl., a  koje se mogu pronaći u tekstu Odluke na sljedećoj poveznici.

Ranije je uvedena Odluka o sigurnosnoj mjeri privremene zabrane ulaska u Republiku Hrvatsku za osobe koje dolaze iz Južnoafričke Republike, Bocwane, Kraljevine Eswatini, Lesota, Namibije, Zimbabvea i Hong Konga, kojom se, s ciljem zaštite javnozdravstvenog interesa uvodi sigurnosna mjera zabrane ulaska u RH za osobe koje dolaze iz gore navedenih država ili koje su boravile u tim državama zadnjih 14 dana. Iznimka od ove odluke su državljani Republike Hrvatske, te osobe s reguliranim trajnim boravištem u EU, tj. imaju nacionalne dugoročne vize. Navedenim iznimkama će se dozvoliti ulazak uz obavezu karantene od 14 dana od trenutka ulaska u RH, te obveze testiranja posljednji dan karantene.

The post Objavljen je novi set epidemioloških mjera appeared first on Turistička zajednica Zagrebačke županije.