Prijava

Vaša prijava

Veleučilište Baltazar Zaprešić i Turistička zajednica Zagrebačke županije potpisale su Sporazum o partnerstvu u svrhu pripreme i provedbe edukacija

[]

Turistička zajednica Zagrebačke županije i Veleučilište Baltazar Zaprešić potpisale su Sporazum o partnerstvu s ciljem pripreme i provedbe edukacija iz različitih područja interesa i razvoja obrazovne suradnje.

Zagrebačka županija održiva, sigurna, pametna, inovativna i uključiva turistička destinacija – najpoželjnija i nezaboravna kontinentalna hrvatska destinacija  kojoj se posjetitelji uvijek rado vraćaju, to je naša vizija“, naglašava Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Kako bi se ostvarila željena vizija, Turistička zajednica Zagrebačke županije definirala je ključne ciljeve koji doprinose razvoju održivog, sigurnog, pametnog, inovativnog i uključivog turizma Zagrebačke županije, među kojima je vrlo važno  kontinuirano unapređenje znanja i vještina u turizmu putem edukativnih radionica i kontinuirano podizanje kompetencije zaposlenih u turističkom sustavu. Ulaganje u znanje i podizanje kompetencija svih dionika svakako će doprinijeti lakšem ostvarivanju zacrtanih ciljeva i ubrzanom razvoju turizma Zagrebačke županije koji iz godine u godinu bilježi rast posjetitelja, ali i broj aktivnih dionika u turizmu te turističkih proizvoda koji su postali prepoznatljivi. Podizanje kvalitete cjelokupne destinacije jedna je od primarnih zadaća, a ulaganjem u obrazovanje kao i u provođenje projekata sigurnije kročimo prema našim ciljevima.

„Organizacija provođenja edukacija i podizanje kompetencija zaposlenih u sustavu turističkih zajednica i dionika turističkog sektora na području županije ključna je za kvalitetno upravljanjem turizmom Zagrebačke županije“, zaključuje Alilović pojašnjavajući važnost Sporazuma o partnerstvu sa Veleučilištem Baltazar.

„Veleučilište Baltazar Zaprešić, kao obrazovna institucija, s dvadesetogodišnjim iskustvom u izvođenju visokoškolske nastave, kontinuirano prati trendove na tržištu rada te ih implementira u nastavne procese. Istovremeno, Veleučilište razvija i unaprjeđuje studijske programe sukladno smjernicama i standardima kvalitete u europskom obrazovnom prostoru, što u konačnici rezultira osposobljavanjem studenata s odgovarajućim znanjima i vještinama prema potrebama poslodavaca. Osim formalnog obrazovanja, Veleučilište Baltazar organizira edukacije oblikovane prema individualnim potrebama polaznika u svrhu cjeloživotnog učenja, čime polaznici stječu kompetencije koje im podižu konkurentnost i usavršavanje u profesionalnom smislu. Stručnjaci iz akademske i profesionalne zajednice pružaju polaznicima visoko specijalizirana znanja, kojima će se edukacije dizajnirane prema zahtjevima Turističke zajednice Zagrebačke županije organizirati sukladno aktualnim trendovima i potrebama polaznika.“, ističe dekan Veleučilišta Baltazar Zaprešić dr.sc. Ivan Ružić.

The post Veleučilište Baltazar Zaprešić i Turistička zajednica Zagrebačke županije potpisale su Sporazum o partnerstvu u svrhu pripreme i provedbe edukacija appeared first on Turistička zajednica Zagrebačke županije.