Prijava

Vaša prijava

Potpisan Ugovor o financiranju za projekt „Podizanje razine kvalitete socijalno/društvenih i turističkih usluga Općine Posušje i Zagrebačke županije kroz dogradnju osnovne škole u Općini Posušje i sta

[]

Turopoljskim su krajem nekada davno kročili plemići i svakim su korakom tu neovisnu malu državu stavljali na povijesnu kartu Hrvatske. Danas, Turopolje na gastronomsku kartu svijeta stavlja plemstvo sasvim druge sorte: turopoljski tartufi!

Sve donedavno, turopoljski tartufi bili su neka vrsta urbanog mita – mnogi su sumnjali da turopoljski tartufi uopće postoje dok su drugi izdaleka nagađali da se radi tek o blijedoj kopiji mnogo poznatijih istarskih tartufa. Međutim, turopoljski su tartufi danas sve poznatija namirnica cijenjena među kulinarskim stručnjacima u lokalnim restoranima Turopolja, u Zagrebu.

“Moram priznati, cilj koji sam si zadala je bio težak, naporan, kao i sami tartufi, tražio je veće ulaganje, ali brendiranje Turopolja kao destinacije koja na svom području  obiluje turopoljskim tartufima, govorimo o čak 16 različitih vrsta turopoljskih tartufa, bio je izazov. ”izjavila je direktorica Alilović i nadodala: „Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU dalo nam je podršku u radu.“

Potpisali smo Ugovor o financiranju za projekt „Podizanje razine kvalitete socijalno/društvenih i turističkih usluga Općine Posušje i Zagrebačke županije kroz dogradnju osnovne škole u Općini Posušje i staze crnih tartufa Turopolja“, Program poticanja prekogranične suradnje između Hrvatske i Bosne i Hercegovine u svrhu razvoja lokalne zajednice.”

The post Potpisan Ugovor o financiranju za projekt „Podizanje razine kvalitete socijalno/društvenih i turističkih usluga Općine Posušje i Zagrebačke županije kroz dogradnju osnovne škole u Općini Posušje i staze crnih tartufa Turopolja“ appeared first on Turistička zajednica Zagrebačke županije.