Prijava

Vaša prijava

Žumberak trail 2022

[]

Žumberak Trail međunarodna je trail utrka koja se održava na području Parka prirode Žumberak Samoborsko gorje, samo 30-ak km jugozapadno od Zagreba. Ove godine održat će se 26. i  27. kolovoza, a organizira je Društvo za sport i rekreaciju “Jastreb extreme”, u suorganizatorstvu s Atletskim klubom Jastreb 99.

Osim trčanja netaknutom prirodom, trkači imaju priliku osvajati svjetske bodove u trail trčanju (ITRA) i kvalifikacijske bodove za najprestižniju svjetsku utrku Ultra – Trail du Mont – Blanc (UTMB). Također, ove je godine Žumberak Trail utrka 6. Pojedinačno i ekipno Prvenstvo Hrvatske u trailu na stazi ULTRA 50 milja, a i jedna od utrka KontinenTrail lige. Time ova utrka postaje jedna od najprestižnijih utrka u Hrvatskoj.

Žumberak trail sastoji se od četiri staze: Rekreativna – 8 km, Kratka – 15 km, Duga – 42 km i Ultra 50 milja (82 km).

Start najduže i najzahtjevnije utrke, ultre od 82 km je u subotu 26. kolovoza iz naselja Sošice u 00:00 sati. Duga staza od 42 km starta iz naselja Medven Draga ujutro u 09:00 sati, kratka staza od 15 km kreće s Plešivačkih Poljanica u 10:00 sati, a zadnja, ali ne manje posebna, rekreativna staza od 8 km kreće iz Perivoja u 10:00 sati.

Do sada je prijavljeno 740 natjecatelja iz 13 država s nekoliko različitih kontinenata, što će nadmašiti prošlogodišnji broj i strukturu natjecatelja, očekuje se još toliko pratećeg osoblja, navijača i gostiju.

Manifestacija je podržana od Hrvatske turističke zajednice koja je dodijelila novčana sredstava za lokalnu zajednicu iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena i kontinent. Veliku potporu manifestaciji pružaju Zagrebačka županija i Turistička zajednica Zagrebačke županije, Grad Jastrebarsko uz svoju sportsku i turističku zajednicu.

Manifestacija u najboljem svjetlu predstavlja sve posebnosti jaskanskog kraja i Žumberka, ali i Zagrebačke županije, prekrasnu i netaknutu prirodu i gostoprimstvo stanovnika.

Više o manifestaciji možete saznati ovdje: https://zumberaktrail.com/

The post Žumberak trail 2022 appeared first on Turistička zajednica Zagrebačke županije.