Prijava

Vaša prijava

Eurostat: Hrvatska ostvarila najveću razinu turističkih dolazaka i noćenja na Sredozemlju

[]

Posljednji objavljeni podaci Eurostata o turističkom prometu u sedam mjeseci ove godine u članicama Europske unije pokazuju da je Hrvatska u razdoblju od siječnja do srpnja ove godine, zabilježila najmanji pad u broju domaćih i stranih turista te u ostvarenim turističkim noćenjima u turističkim objektima među mediteranskim zemljama u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Podaci pokazuju da je u razdoblju od siječnja do kraja srpnja Hrvatska ostvarila razinu domaćih turističkih dolazaka od 63 posto te dolazaka stranih turista na razini od 39,2 posto u odnosu na prošlu godinu.
Gledajući samo srpanj, brojke su znatno bolje. Hrvatska je u srpnju ostvarila 91,9 posto razine dolazaka domaćih turista i 65,4 posto dolazaka stranih turista.
Što se tiče turističkih noćenja ostvarenim u turističkim objektima, Hrvatska je u sedam mjeseci ostvarila 41,1 posto noćenja u odnosu na rekordnu 2019. godinu, dok je u srpnju ostvareno 57,5 posto noćenja u odnosu na srpanj prošle godine.
U listopadu ostvareno preko 1,1 milijun turističkih noćenja
U Hrvatskoj je u razdoblju od siječnja do kraja listopada ostvareno 7.596.097 dolazaka i 53.623.053 noćenja što predstavlja 50 posto lanjskog rezultata u istom razdoblju mjereno noćenjima.
Tržišta s kojih je ostvaren najveći turistički promet su Njemačka, Hrvatska, Slovenija, Poljska, Češka i Austrija.
Samo u listopadu ostvareno je 207.778 dolazaka i 1.188.658 noćenja, a tržišta s kojih je ostvaren najveći turistički promet u listopadu su Hrvatska, Njemačka, Slovenija, Austrija, Poljska i Češka.
https://mint.gov.hr/

The post Eurostat: Hrvatska ostvarila najveću razinu turističkih dolazaka i noćenja na Sredozemlju appeared first on Turistička zajednica Zagrebačke županije.