Prijava

Vaša prijava

Koordinacija sustava turističkih zajednica Zagrebačke županije i edukacija na temu EU fondova

[]

U Vršilnici – Novi Dvo
ri u Zaprešiću danas je održan 2. sastanak koordinacije sustava turističkih zajednica Zagrebačke županije i edukacija  na temu EU
fondova – priprema za novo programsko razdoblje 2021.-2027.

Turistička zajednica Zagrebačke županije danas je u Vršilnici – Novi Dvori u Zaprešiću  organizirala 2. sastanak koordinacije sustava turističkih zajednica Zagrebačke županije nakon koje je održana edukacija na temu EU fondova – priprema za novo programsko razdoblje 2021.-2027., na kojoj su sudjelovali i predstavnici Razvojne agencije Zagrebačke županije.

Na edukaciji su prikazane mogućnosti sufinanciranja projekata u sektoru turizma te je omogućeno izlaganje potencijalnih projektnih ideja i projekata u pripremi.

Na terenu je uočena  potreba definiranja strateškog planiranja, također i važnost očekivanih rezultata potencijalnih projekata te nužne kriterije koji isti moraju ispunjavati, a najvažniji korak je suradnja svih dionika

Direktorica Alilovic ističe, kako je pandemija COVID-19 uzrokovala značajne poremećaje u globalnom gospodarstvu i utjecala na spremnost ljudi za putovanje. Od ožujka 2020. čitav turistički lanac vrijednosti koji definira industriju – obuhvaćajući zrakoplovne tvrtke, autobusne i željezničke kompanije, brodove za krstarenje, hotele, restorane, atrakcije, turističke agencije, turoperatore, internetske putničke subjekte i druge – ušao je u stanje suspendirane animacije. Sasvim je jasno kako turistički sektor osjetljiviji je od ostalih sektora na vanjske šokove, jer često nema alternativa.  Na današnjoj edukaciji želimo ukazati važnost revitalizacije turističkog sektora  – sektor mora postati održiviji, inovativniji i otporniji u budućnosti. Jasno je prema smjernicama Europske Komisije kako će rješenje vjerojatno biti lokalno i europsko, digitalno i zeleno. Ovime se pokazuje inicijativa regionalne  turističke zajednice kao stručnjaka u turizmu koji mogu najbolje prepoznati lokalne i regionalne razvojne potrebe i potencijale.

 

The post Koordinacija sustava turističkih zajednica Zagrebačke županije i edukacija na temu EU fondova appeared first on Turistička zajednica Zagrebačke županije.