Prijava

Vaša prijava

Nagradni fotografski natječaj Turističke zajednice Zagrebačke županije “Photo Zagreb County”

[]

POZIV JE OTVOREN OD 15. OŽUJKA DO 4. SVIBNJA 2021.

VIDEO LINK: https://youtu.be/ObMqSGLJVN8

Turistička zajednica Zagrebačke županije poziva sve koji se bave fotografijom, amatere i profesionalce da se prijave na fotografski natječaj “Photo Zagreb County” za izbor najljepših fotografija s područja Zagrebačke županije.

CILJ natječaja je fotografijom prikazati kulturno-povijesne znamenitosti i tradiciju Zagrebačke županije, priču ili autentičan doživljaj s neke od manifestacija, aktivan odmor u prirodi ili ruralnom prostoru, a kojima će se dodatno promovirati posjet i istraživanje Zagrebačke županije. Natječajem želimo potaknuti umjetnike/amatere stvaranju i razmišljaju o detaljima i zanimljivostima županije te na taj način ojačati identitet i brend naše destinacije.

Tema fotografije „Photo Zagreb County“ omogućuje autorima/autoricama široki kreativni izražaj. Fotografije moraju biti snimljene isključivo na području Zagrebačke županije.

Sudionici: svi kreativci/ke, fotografi/kinje, amateri/ke i profesionalci/ke, državljani/ke Republike Hrvatske stariji od 18 godina.

Fotografije moraju biti snimljene u periodu 2018.-2021. godine na području Zagrebačke županije i to prema sljedećim temama:

– aktivan boravak u prirodi

– manifestacije

– kulturno-povijesne znamenitosti

– tradicija

– ruralni motivi

– eno gastro motivi i doživljaji

Ocjenjivanje: najbolje ocijenjenih 10 fotografija, prema ocjeni stručnog žirija/Povjerenstva bit će postavljene i predstavljene na izložbi koja će biti organizirana od strane Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Izložba najboljih fotografija:

Turistička zajednica Zagrebačke županije će nakon završenog natječaja najbolje ocijenjene fotografije predstaviti javnosti na izložbi. Mjesto i vrijeme izložbe bit će naknadno objavljeno.
Fotografije s izložbe i sve ostale odabrane fotografije koje su ocijenjene od strane stručnog žirija, bit će otkupljene i objavljene na službenoj internetskoj stranici Turističke zajednice Zagrebačke županije (www.visitzagrebcounty.hr), društvenim mrežama (Facebook i Instagram).
Turistička zajednica Zagrebačke županije će sve (odabrane) fotografije koristiti u svrhu poticanja dolaska turista u destinaciju i promociju tema koju fotografije interpretiraju.

——————————————————————————–

UVJETI I NAGRADE NATJEČAJA

Uvjeti i način predaje fotografija:

  • Svaki/a autor/ica može poslati do pet fotografija prema dolje navedenim kriterijima
  • Fotografije se predaju isključivo na službeni e-mail Turističke zajednice Zagrebačke županije admin@visitzagrebcounty.hr; obavezno treba navesti lokaciju, temu te ime, prezime i kontakt autora te potpisati suglasnost.
  • Fotografije moraju biti isključivo u digitalnom obliku, u JPG formatu visoke kvalitete – minimalnih dimenzija od 2500 do 3500 piksela (visina ili širina fotografije), rezolucije 300 dpi (fotografija može biti snimljena analognim fotoaparatom, no u natječaju treba biti prijavljena u digitalnom obliku)
  • Fotografije ne smiju sadržavati nikakve tekstualne poruke niti potpise
  • Fotografije koje ne udovoljavaju tehničkim propozicijama neće biti prihvaćene
  • Na natječaju imaju pravo ravnopravno sudjelovati sve punoljetne osobe – bez obzira jesu li članovi cehovskih udruga, ili su pak u statusu slobodnih zanimanja ili se samo hobistički i povremeno bave fotografijom.
  • Autor, sudionik natječaja, popunjenom prijavnicom potvrđuje autentičnost snimljene fotografije te preuzima odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija.
  • Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.
  • Na natječaj se prihvaćaju fotografije snimljene 2018.-2021. godine
  • Autor/ica fotografija osobno je odgovoran/a za prikazani motiv na fotografiji.
    Autor/ica fotografija garantira da je fotografija snimljena na lokaciji u Zagrebačkoj županiji.
  • Autor/ica fotografija garantira da ne postoje prava trećih osoba i da će sve eventualne zahtjeve trećih osoba rješavati osobno i bez dodatne naknade.
  • Autor/ica fotografija prepušta ostvarivanje autorskog prava u dijelu reproduciranja, distribucije i predstavljanja javnosti navedenih fotografija Turističkoj zajednici Zagrebačke županije i njezinim partnerima i medijima, Internet korisnicima i ostalima, vremenski, prostorno, dimenzijski i količinski neograničeno, u bilo kojem elektroničkom, tiskovnom ili inom mediju u svrhu promidžbe Zagrebačke županije te se za takovo korištenje autorskog djela odriče honorara u bilo kojem obliku, kao i prava na potraživanje autorske naknade..
  • Autor/ica fotografija daje suglasnost Turističkoj zajednici Zagrebačke županije da bez naknade i bez navođenja autora može objavljivati odabrane, a u svrhu daljnje promocije Zagrebačke županije, izložbe i teme kojom se natječaj bavi.
  • Autor/ica fotografija daje suglasnost Turističkoj zajednici Zagrebačke županije da bez naknade i bez navođenja autora može neograničeno koristiti i objavljivati odabrane fotografije
  • Turistička zajednica Zagrebačke županije će osnovati Stručno povjerenstvo koje će odabrati fotografije
  • Tijek natječaja Prijavljene će se fotografije natjecati u dvije (2) različite kategorije – najbolja fotografija prema mišljenju stručnog žirija i fotografije s najvećim brojem skupljenih lajkova
  • Natječaj fotografije „Photo Zagreb County“ koji se promovira putem Facebook stranice Turističke zajednice Zagrebačke županije je jasno i nedvosmisleno odvojen od samog Facebooka. Facebook ni na koji način ne sponzorira, promovira ili administrira natječaj. Facebook ni na koji način nije odgovoran za organizaciju i provođenje natječaja te nema nikakvu odgovornost u slučaju eventualnih sporova.
  • Tekst ovog poziva bit će objavljen na službenim internetskim stranicama Turističke zajednice Zagrebačke županije (www.visitzagrebcounty.hr). Za sve upite možete se obratiti i na e-mali Turističke zajednice Zagrebačke županije admin@visitzagrebcounty.hr

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

U skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (GDPR) Turistička zajednica Zagrebačke županije prikuplja, obrađuje i koristi osobne podatke o sudionicima fotografskog natječaja “Photo Zagreb County” za potrebe promocije i prezentacije Zagrebačke županije.
Prijavom na predmetni natječaj i slanjem fotografija, autor/ica daje suglasnost Turističkoj zajednici Zagrebačke županije za prikupljanje, obradu i pohranu osobnih podataka u svrhu provedbe  i organizacije predmetnog natječaja, izložbe i ostalih aktivnosti. Prikupljeni podaci će se koristiti za identifikaciju fotografija te za obavijesti o rezultatima natječaja, otvaranju izložbe te nagrada autorima. Prikupljeni podaci neće biti prosljeđivani trećim osobama. Prikupljeni podaci će se koristiti isključivo u navedene svrhe te dajete dopuštenje za korištenje Vaših osobnih podataka u prethodno određene svrhe.

Sudionici u bilo kojem trenu od Turističke zajednice Zagrebačke županije mogu zahtijevati prekid suglasnosti obrade osobnih podataka.

Suglasnost za korišenje fotografija

Suglasnost za korištenje fotografija (GDPR) Photo Zagreb County možete preuzeti ovdje.

NAGRADE

Dodjela nagrada autorima i autoricama fotografija za 1., 2. i 3. mjesto prema izboru žirija, odnosno prvo mjesto u kategoriji najviše lajkova, održat će se nakon što stručni žiri donese odluku o pobjednicima. Nagrade će se dodjeljivati u dvije kategorije: najbolje fotografije prema mišljenju žirija i fotografija s najvećim brojem prikupljenih lajkova na društvenim mrežama. Za kategoriju fotografije s najvećim brojem prikupljenih lajkova dodijelit će se jedna prva nagrada, dok će se u kategoriji najbolje fotografije prema mišljenju žirija dodijeliti nagrade za prva tri mjesta. Ukupni nagradni fond osiguran je od strane Turističke zajednice Zagrebačke županije u vrijednosti do 15 tisuća kuna.

 

 

 

 

 

 

The post Nagradni fotografski natječaj Turističke zajednice Zagrebačke županije “Photo Zagreb County” appeared first on Turistička zajednica Zagrebačke županije.