Prijava

Vaša prijava

Uskrs u Jaski s mladim umjetnicima

[]

Turistička zajednica grada Jastrebarskog u suradnji s Gradom Jastrebarsko i mladim jaskanskim studentima Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu uredit će Jasku povodom najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa.

Studenti će oslikavati pisanice s motivima Jaske, motivima Uskrsa uz svoj umjetnički potpis i artističkim viđenjima navedenih tema, pod mentorstvom profesorice Ivane Strmečki Vučina. Posjetitelji i građani tako će imati priliku uživati u umjetničkom stvaralaštvu pisanica koje će, od jutarnjih sati 20. ožujka 2021. godine, oslikavati na prostoru Perivoja dvorca Erdődy. Ukoliko će vremenski uvjeti dozvoljavati oslikavanje će se održati na otvorenom prostoru.

Karla Ban, Luka Domladovac, Lea Ješovnik, Dorian Horvatić i Adela Mesić će oslikavati pisanice te svojim djelima oplemeniti javne površine našeg grada.

Oslikavanje pisanica možete pratiti i online.

Pet oslikanih pisanica će činiti izložbu na otvorenom ovih mladih umjetnika, a pritom i učiniti naš grad ljepšim povodom Uskrsa.

Postava oslikanih pisanica uvertira je za izložbu koju jaskanski umjetnici pripremaju u Gradskom muzeju, a planirano otvorenje izložbe je u jeseni 2021. godine.

The post Uskrs u Jaski s mladim umjetnicima appeared first on Turistička zajednica Zagrebačke županije.