Prijava

Vaša prijava

Svjetska turistička organizacija (UNWTO) raspisala natječaj za ubrzanje razvoja ruralnog turizma

[]

Svjetska turistička organizacija (UNWTO) pokrenula je novi natječaj kako bi identificirala najbolje ideje koje će pomoći ruralnim zajednicama da se oporave od utjecaja pandemije COVID-19. Globalno natjecanje za pokretanje ruralnog turizma također će podržati poduzetnike i poduzeća koja mogu pomoći ruralnim zajednicama da iskoriste ekonomske i socijalne mogućnosti koje će se pojaviti kad se turizam ponovno pokrene.

Specijalizirana agencija Ujedinjenih naroda bilježi sve veće zanimanje za jedinstvena i autentična putnička iskustva, uključujući turizam u prirodi i na otvorenom. S obzirom na to kako će se ovaj trend ubrzati s ponovnim pokretanjem turizma, natječaj je u potrazi za idejama koje će pomoći da se ruralne zajednice nađu u najboljem položaju. Natječaj će također tražiti ideje koje će pomoći u izgradnji otpornosti u ruralnim zajednicama.

Natječaj ima za cilj podržati ruralni turizam kao ključni alat za borbu protiv depopulacije, promicanje uključivanja i smanjenje regionalnih nejednakosti u prihodima i razvoju kao dio posebnog fokusa UNWTO-a na turizam za ruralni razvoj.

Prijave su za sada otvorene za četiri kategorije:

  • Ljudi – ne ostaviti nikog zaboravljenog: projekti koji potiču stvaranje radnih mjesta i prilika, promiču osnaživanje spolova i mladih, te grade mogućnosti za ranjive skupine u ruralnim područjima.
  • Planet – izgradnja boljih projekata povezanih s promicanjem i zaštitom prirodnih resursa, uključujući rješavanje utjecaja turizma na klimatske promjene, nas, kao i otpad i potrošnju resursa.
  • Prosperitet – mogućnosti za rast startupa koji nude inovativna rješenja kroz nove poslovne modele, instrumente koji promiču pristup financiranju, tržištima i marketingu za turizam u ruralnim područjima.
  • Pogon ruralne tehnologije – primjena novih tehnologija za unapređenje turizma i razvoja u ruralnim područjima.

Rok za prijavu je 1. srpnja 2021. Pobjednici će biti pozvani za sudjelovanje u Generalnoj skupštini UNWTO-a koja će se održati u Marakešu u Maroku, u listopadu ove godine.

Natjecanje se temelji se na uspjehu UNWTO-ove potrage za najboljim startupovima u Španjolskoj. Za tu je inicijativu razmotreno više od 150 projekata, a pobjednici su dobili mentorstvo i podršku španjolske vlade i Googlea.

Za više informacija i prijavu posjetite mrežnu stranicu UNWTO Startup Competitions and Challenges.

Izvor: UNWTO

The post Svjetska turistička organizacija (UNWTO) raspisala natječaj za ubrzanje razvoja ruralnog turizma appeared first on Turistička zajednica Zagrebačke županije.