Prijava

Vaša prijava

Spektakularne slike iz Hrvatske obišle su svijet

[]

Croatia Rally najveća je utrka ikada održana u Hrvatskoj te jedna od najvećih sportskih manifestacija u hrvatskoj povijesti. U Zagrebu je proteklih dana boravilo 1.200 sudionika natjecanja – vozača i pratećeg osoblja, a događaj je online i uživo  pratilo oko 1.500 novinara i snimateljskih ekipa. WRC se iz Hrvatske prenosio live u više od 150 zemalja širom svijeta, a utrke WRC-a godišnje gleda preko 800 milijuna ljudi.

Hrvatska je bila sjajan domaćin najboljim reli posadama svijeta. Najpoznatiji reli vozači današnjice su na Croatia Rallyju skupljali su bodove za Svjetsko prvenstvo u reliju (WRC). Hrvatska etapa vozila se po 300 kilometara brzinskih ispita na lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije te Grada Zagreba.

U Hrvatskoj je za vrijeme ovog vrhunskog sportskog događaja boravilo više od 200 stranih novinara i snimatelja, što je najveći broj svjetskih medija koji je uživo bio prisutan na nekoj sportskoj manifestaciji u Hrvatskoj. Među brojnim novinarima bio je i Ahim Mortl, novinar austrijskog portala Racecom.at i bivši vozač rallyja koji je rekao kako je uživao u prirodnim ljepotama Žumberka te da se želi vratiti u privatnom, turističkom aranžmanu.

Sébastien Ogier i Julien Ingrassia ušli su u povijest pobjedom na Croatia Rallyju koji se po prvi put vozio u sustavu FIA Svjetskog prvenstva u reliju.

U dramatičnom finišu Wolf Power Stagea, Toyotina posada pobijedila je svoje momčadske kolege Elfyna Evansa i Scotta Martina za samo 0,6 sekundi, dok su Thierry Neuville i Martijn Wydaeghe u Hyundaiju zaostali 8,1 sekundu iza pobjednika nakon tri dana spektakularne akcije na cestama u impresivnom krajoliku.
Kajetan Kajetanowicz i Jon Armstrong odnijeli su pobjede u WRC3 i Junior WRC kategorijama.

Hrvatska se organizacijom ovog vrhunskog sportskog spektakla ozbiljno pozicionirala kao reli destinacija i ponovno predstavila svijetu kao destinacija bogate i raznolike prirodne baštine.

 

 

The post Spektakularne slike iz Hrvatske obišle su svijet appeared first on Turistička zajednica Zagrebačke županije.