Prijava

Vaša prijava

Erasmus natječaj nastavno i nenastavno osoblje


EU_flag_LLP_CR-01_smanjeno
Veleučilište Velika Gorica objavljuje

NATJEČAJ

za sudjelovanje u Programu ERASMUS u ak.god. 2013./14. i za financijsku potporu nastavnom i nenastavnom osoblju Veleučilišta Velika Gorica koje odlazi na mobilnost u inozemstvo u svrhu održavanja nastave ili stručnog usavršavanja

OPĆI DIO

 Cilj boravka u inozemstvu je stjecanje novih iskustava u području obrazovanja, jezika i kulture, izgradnja visoko kvalificiranog, stručnog kadra s međunarodnim iskustvom u obrazovanju te promocija suradnje među visokim učilištima i njihova internacionalizacija.
 Natječaj se raspisuje za program mobilnosti nastavnog i nenastavnog osoblja Veleučilišta Velika Gorica u zimskom i ljetnom semestru akademske godine 2013./14. u svrhu održavanja nastave na partnerskoj visokoškolskoj ustanovi (nastavno osoblje) ili stručnog usavršavanja na inozemnoj ustanovi (nastavno i nenastavno osoblje).

 

Svrha natječaja

Nastavno i nenastavno osoblje može se prijaviti za mobilnost u svrhu:
  • Održavanja nastave (nastavno osoblje)
  • Stručnog usavršavanja (nastavno i nenastavno osoblje)
Mobilnost u svrhu održavanja nastave mora trajati najmanje jedan (1) dan odnosno najmanje 5 sati nastave ili minimalan broj sati propisanih Erasmus bilateralnim sporazumom. Preporuča se minimalno trajanje aktivnosti Održavanje nastave od 5 dana kako bi korisnik mogao dati doprinos nastavnom programu i međunarodnom akademskom životu na partnerskoj ustanovi. Mora postojati ravnoteža između broja dana provedenih na aktivnosti i sati održane nastave. 
Mobilnost u svrhu stručnog usavršavanja mora trajati najmanje 5 dana (iznimno i kraće od 5 dana ali za to moraju postojati objektivni razlozi).
Započeta aktivnost mora se održati u kontinuitetu te se ne može prekidati, osim ako za to postoje objektivni razlozi.
Mobilnost u sklopu programa Erasmus u ak. god. 2013./2014. može se ostvariti od 1. srpnja 2013. do 30. rujna 2014.

Obavijest učenicima i roditeljima

Vatrogasna vježba Donjeg Turopolja