Prijava

Vaša prijava

Najave međunarodnih konferencija


Veleučilište Velika Gorica u Splitu organizira međunarodne konferencije Dani kriznog upravljanja i III. optometrijsku konferenciju srednje i jugoistočne Europe.
Uz to, suorganizator je treće konferencije posvećene EU projektu RECIPE. Sve tri konferencije održat će se u Radisson Blu Resortu, a trajat će od 11. do 17. travnja 2016.

 

Međunarodna konferencija Dani kriznog upravljanja

dku
Tema ovogodišnje 9. međunarodne znanstveno-stručne konferencije Dani kriznog upravljanja je Europsko sigurnosno okruženje i izazovi. Pozvano predavanje na temu Učinci klimatskih promjena na kritične infrastrukture održat će u sklopu otvorenja dr. sc. Athanasios Sfetsos.

Stalno povećavanje stupnja pripravnosti na krizna stanja i katastrofe od iznimne je važnosti za njihovu prevenciju, postupanje kad se dogode, kao i za smanjivanje njihovih posljedica. To traži stalnu edukaciju kadrova, prije svega onih koji izravno utječu na poboljšanje operativnih i institucionalnih kapaciteta za reagiranje na krizna stanja, te na aktivnosti u tijeku kriznih uvjeta i neposredno nakon njih.

U tom kontekstu važna su i stalna istraživanja i razmjena iskustava u čemu je velika važnost i ove već tradicionalne konferencije Dani kriznog upravljanja. Održavanje ove konferencije izraz je potrebe stalnog izučavanja i usavršavanja kriznog upravljanja, ali i potvrda hrvatske tradicije u sustavnoj organizaciji kriznog upravljanja.

Na konferenciji će sudjelovati sudionici iz desetak europskih zemalja i SAD-a.

Pokroviteljica konferencije je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Otvorenje konferencije DKU je 12. travnja 2016. u 17:00 sati.

 

Optometrijska konferencija srednje i jugoistočne Europe

occsee
Optometrijska konferencija srednje i jugoistočne Europe /OCCSEE 2016/ nastavit će s dobrom praksom naučenom na prošlim konferencijama s ciljem daljnjeg jačanja suradnje svih sudionika optometrijske struke u Hrvatskoj i regiji srednje i jugoistočne Europe.

Na konferenciji će biti organizirano desetak radionica i predavanja iz 5 tematskih područja očne optike, optometrije i oftalmologije.

OCCSEE 2016 okupit će predavače i sudionike iz 20-ak zemalja srednje i jugoistočne Europe.

Podsjećamo da je prva optometrijska konferencija srednje i jugoistočne Europe održana  2012. a na njoj se okupilo 424 sudionika iz 19 zemalja Europe. Po prvi puta u Europi na jednom mjestu okupili su se stručnjaci iz područja očne optike, optometrije i oftalmologije.
2014. godine u Rovinju je održana jednako uspješna II. optometrijska konferencija koja je nastavila razvijati kontinuitet cjeloživotnog usavršavanja u području optike i optometrije te je okupila 378 sudionika iz 20 zemalja.

Veleučilište Velika Gorica se kroz organizaciju međunarodne stručno znanstvene konferencije OCCSEE pozicioniralo vrlo visoko uz europske eminentne institucije i time omogućilo kontinuirani transfer znanja iz najrazvijenijih europskih zemalja. Najveću korist iz ovog transfera znanja imaju sudionici konferencije – optometristi, očni optičari, oftalmolozi, studenti budući optometristi te gospodarstvenici i tvrtke u važnoj ulozi logističke potpore optometrijskoj i optičarskoj struci.

Otvorenje konferencije OCCSEE 2016 bit će 14. travnja 2016. u 18:00 sati.

 

Međunarodna konferencija RECIPE

RECIPE
U sklopu EU projekta RECIPE, koji Veleučilište provodi zajedno s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje te partnerima iz Srbije i Švedske, u Splitu će se održati Međunarodna znanstvena konferencija RECIPE2015.

Projekt RECIPE se bavi povećanjem otpornosti sustava zaštite kritične infrastrukture u Europi, s posebnim naglaskom na poboljšanje situacije u Hrvatskoj i Srbiji.

RECIPE okuplja predstavnike iz države koje se nalaze na tri različite razine postignuća u ovom polju. Švedska je ostvarila značajan napredak i osobite rezultate u zaštiti kritične infrastrukture i u projektu će pružati potporu kako bi i drugi partneri učili iz njihovog iskustva. Hrvatska je na začetku zaštite kritične infrastrukture, dok Srbiju kaska i potrebna joj je pomoć drugih država pri uspostavljanju vlastitog sustava zaštite kritične infrastrukture.

Otvorenje konferencije RECIPE2015 bit će 11. travnja 2016. u 9:00 sati.

Post Najave međunarodnih konferencija je prvi puta viđen na VVG.hr.