Prijava

Vaša prijava

Pješačite i budite zdravi


PJEŠAČENJE
Hrvatska liga protiv raka i Planinarski klub Hrvatskog liječničkog zbora (HLZ) pozivaju vas na 3.hrvatski Globe-athon:planinarenjem protiv ginekološkog raka

I ove godine  grad Zagreb i Hrvatska  ponovno se priključuju  svjetskoj  javnozdravstvenoj  kampanji Gobe-athon koju su prije nekoliko godina pokrenuli  ginekološki onkolozi u Washingtonu,  a ima za cilj senzibilizirati  javnost o potrebi prevencije raka spolnog sustava u žena. Prošle je godine  „Globe-athon : to end women’s cancer“  održan u više od 60 zemalja svijeta i u 130 gradova.

3.hrvatski Globe-athon:planinarenjem protiv ginekološkog raka bit će održan u sklopu  XVII. pohoda Liječničkom planinarskom stazom 24. travnja 2014. (nedjelja) s početkom u 9  sati.

Planinarski pohod počinje ispred škole u Gračanima gdje će se okupiti planinari Planinarskog kluba HLZ i ljubitelji prirode  u 9 sati,  a potom se planinari Liječničkom stazom (br.55) koja vodi prema bivšem lječilištu osoba od tuberkuloze Brestovcu i pohod završava  u Domu Crvenog križa na Sljemenu.

Liječnici članovi Planinarskog kluba HLZ će kao i do sada mjeriti šećer u krvi i tlak svima onima koji to žele.

Ovom javnozdravstvenom kampanjom želimo promovirati  zdravi način života, podizati razinu svijesti žena o potrebi odlaska na redovite ginekološke preglede, a mjerenjem tlaka i šećera u krvi otkrivamo ne samo 2 važna  pokazatelja  zdravstvenog stanja osobe već i rizične čimbenike u nastanku raka trupa maternice.

Pridružite nam se!

Prof.dr.Damir Eljuga, dr. med.                                   Berislav Banek, dr. med.

Predsjednik Hrvatske lige protiv raka            Predsjednik Planinarskog kluba HLZ

Post Pješačite i budite zdravi je prvi puta viđen na VVG.hr.