Prijava

Vaša prijava

Otvorena Međunarodna konferencija Dani kriznog upravljanja


P1210842
U dvorani Radisson Blu Resorta u Splitu traje međunarodna konferencija Dani kriznog upravljanja koju je jučer otvorio potpredsjednik Hrvatskog sabora Ante Sanader. Na konferenciju u Split došao je i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić koji je i ovoga puta dao punu podršku Veleučilištu u razvoju međunarodnih znanstvenih aktivnosti.

Ispred Državne uprave za zaštitu i spašavanje, dugogodišnjeg partnera Veleučilišta, uzvanicima se obratio ravnatelj DUZS-a dr. sc. Jadran Perinić.    Goste i autore radova na konferenciji pozdravio je dekan Veleučilišta Velika Gorica dr. sc. Ivan Toth koji je, među ostalim, naglasio potrebu stalnih istraživanja i razmjena iskustava u čemu je velika važnost i ove već tradicionalne konferencije Dani kriznog upravljanja.

Ove je godine na konferenciju stiglo više od 100 stručnih i znanstvenih radova iz desetak europskih zemalja i SAD-a, o čemu je uzvanike upoznao predsjednik Znanstvenog odbora Međunarodne konferencije Dani kriznog upravljanja, dr. sc. Siniša Tatalović.

P1210844

U sklopu svečanog otvorenja pozvano predavanje na temu Učinci klimatskih promjena na kritične infrastrukture održao je dr. sc. Athanasios Sfetsos iz Grčke.

Inače, tema ovogodišnje 9. međunarodne znanstveno-stručne konferencije Dani kriznog upravljanja je Europsko sigurnosno okruženje i izazovi.

Stalno povećavanje stupnja pripravnosti na krizna stanja i katastrofe od iznimne je važnosti za njihovu prevenciju, postupanje kad se dogode, kao i za smanjivanje njihovih posljedica. To traži stalnu edukaciju kadrova, prije svega onih koji izravno utječu na poboljšanje operativnih i institucionalnih kapaciteta za reagiranje na krizna stanja, te na aktivnosti u tijeku kriznih uvjeta i neposredno nakon njih.
U tom kontekstu važna su i stalna istraživanja i razmjena iskustava u čemu je velika važnost i ove već tradicionalne konferencije Dani kriznog upravljanja. Održavanje ove konferencije izraz je potrebe stalnog izučavanja i usavršavanja kriznog upravljanja, ali i potvrda hrvatske tradicije u sustavnoj organizaciji kriznog upravljanja.

Tijekom dva dana bit će održano niz izlaganja u nekoliko tematskih cjelina.

Tematske cjeline konferencije:

IZBJEGLIČKA I MIGRACIJSKA KRIZA
SUVREMENI SIGURNOSNI IZAZOVI I EUROPSKO SIGURNOSNO OKRUŽENJE
ZAŠTITA KRITIČNE INFRASTRUKTURE
INFORMACIJSKO-KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE
SUVREMENI TRENDOVI U KRIZNOM KOMUNICIRANJU
UPRAVLJANJE U KRIZAMA – PRIVATNI I JAVNI SEKTOR

Pokroviteljica konferencije je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

P1210838
P1210841

Post Otvorena Međunarodna konferencija Dani kriznog upravljanja je prvi puta viđen na VVG.hr.