Prijava

Vaša prijava

Analiza pokazne vježbe na zajedničkom sastanku VVG-a i partnera


Na Veleučilištu je danas održan sastanak sudionika pokazne vježbe, koja je u sklopu Međunarodne konferencije Dani kriznog upravljanja održana 24. svibnja 2017. u Stubičkoj Slatini.
Svi su sudionici složni da je vježba bila iznimno uspješna, uz sitne manjkavosti koje treba u budućnosti popraviti. No, treba uzeti u obzir da je vježba izvođena za publiku i širu javnost pa se nisu mogle koristiti tehnike koje bi bile poželjne u realnoj situaciji.
Zaključak je da su ovakve pokazne vježbe vrlo korisne, te da se na osnovu njih treba pristupiti izradi edukativnih materijala koji bi bili podloga za izvođenje nastave, posebno u praktičnom dijelu i vježbama.
Na sastanku su, uz predstavnike Veleučilišta na čelu s dekanom Ivanom Tothom, prodekanom za nastavnu djelatnost Ivanom Nađom, pomoćnikom dekana Alenom Stranjikom, glavnim koordinatorom vježbe Zvonkom Orehovcem, aktivno sudjelovali i predstavnici partnera konferencije i pokazne vježbe: Alenko Ribić, pomoćnik zapovjednika Specijalne policije MUP-a, Gordan Pešić iz DOK-ING-a, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije Krešimir Božić, potom Davor Šimunović i Zdenko Babić ispred Hrvatskog Crvenog križa te Boris Guberina ispred Ureda za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba.
Svi oni otvoreni su za svaku daljnju suradnju, tim više što su iskustva iz ovoga prvoga projekta više nego dobra.

Post Analiza pokazne vježbe na zajedničkom sastanku VVG-a i partnera je prvi puta viđen na VVG.hr.