Prijava

Vaša prijava

Ljetna škola u organizaciji Veleučilišta Velika Gorica


Studij Upravljanje u kriznim uvjetima

Veleučilište Velika Gorica ove godine prvi puta organizira ljetnu školu u Zadru- Kampus Sveučilišta za studente stručnog studija Upravljanje u kriznim uvjetima.

Ljetna škola trajat će deset (10) dana, od 18. do 28. srpnja 2014. godine. 

Cilj Ljetne škole je pružanje mogućnosti studentima i mladim stručnjacima studija Upravljanje u kriznim uvjetima da steknu više znanja o upravljanju u kriznim uvjetima.

Poseban naglasak u ljetnoj školi bit će na izradi analize rizika prema Pravilniku o metodologiji za izradu analize rizika poslovanja kritičnih infrastruktura. Polaznici ljetne škole uvježbavat će izrade analiza rizika kroz radionicena temelju norme ISO 31000  koja je koncepcijski ugrađena u procjenu rizika za kritične infrastrukture. Također, polaznici će steći više znanja o elementima sustava civilne zaštite u Republici Hrvatskoj i Europskim zemljama.

Veleučilište Velika Gorica, u suradnji sa Hrvatskim registrom brodova, za polaznike ljetne škole organizira i tečaj za interne auditore sustava upravljanja kvalitetom. Jedan od osnovnih zahtjeva norme ISO 9001:2008 Quality Management System (HRN EN ISO 9001:2009) potreba je stalnog osposobljavanja i usavršavanja na temu sustava upravljanja kvalitetom.

Za kontinuiran napredak i daljnje održavanje sustava važno je u svakoj organizaciji imati školovane i certificirane interne auditore koji obavljaju zadaće unutarnjeg ocjenjivača u vlastitoj organizaciji. Cilj tečaja je da se polaznicima prenesu teoretska iskustva i osposobljavanje polaznika za samostalno provođenje internih audita unutar organizacije. Polaznici će time steći iskustava za provođenje internih audita, identifikaciju nesukladnosti, izradu izviješća i predlaganje korektivnih radnji. Kvalitetno provedeni interni auditi nužan su preduvjet udovoljavanja zahtjevima prema normi HRN EN ISO 9001: 2009 kao i kasnijem nadzoru audita nezavisne institucije za poboljšanje i napredak sustava upravljanja kvalitetom u svakoj organizaciji. Po završetku tečaja i uspješno položenog ispita polaznici dobivaju certifikat internog auditora.

Polaznici završetkom Ljetne škole stječu pravo na 4 ECTS boda.

Pokrivajući raznovrsna područja studenti će u ljetnoj školi, kroz predavanja i radionice, ovladati sa saznanjima i vještinama kroz IV modula:

PROGRAM I. MODULA

1. Upoznavanje sa standardima ISO 31000, ISO 22301 te drugih standarda važnih za izradu analize rizika poslovanja kritičnih infrastruktura

2. Analiza rizika kritične infrastrukture putem radionica za primjenu Pravilnika o metodologiji za izradu analize rizika za kritičnu infrastrukturu

3. Primjena analize rizika na pojedinim kritičnim infrastrukturama te uvježbavanje mogućih scenarija uz primjenu namjenskog softvera posebno pripremljeno za analizu rizika

PROGRAM II. MODULA

  1. Posljedice poremećaja kritičnih infrastruktura na djelovanje sustava civilne zaštite i uobičajen način života građana
  2. Upoznavanje s elementima sustava civilne zaštite u Republici Hrvatskoj i zemljama Europske unije

PROGRAM III. MODULA

  1. Tečaj za interne auditore prema normi HRN EN ISO 9001: 2009

PROGRAM IV. MODULA

  1. Studijski posjeti: Javnoj vatrogasnoj postrojbi Zadar, Vojnoj bazi Zemunik (zračne snage za gašenje požara, Zračna luka Zadar, Luka Gaženica)

POLAZNICI

Ljetna škola je namijenjena redovnim i izvanrednim studentima stručnog studija Upravljanje u kriznim uvjetima..

PREDAVAČI NA SEMINARU I TRENERI U RADIONICAMA

Predavači i treneri su sa Veleučilišta Velika Gorica, kao i eminentni stručnjaci iz pojedinih specijalističkih područja rizika kritičnih infrastruktura te državni službenici Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

ORGANIZACIJSKI OBLIK I TRAJANJE SEMINARA

Organizacijski oblik rada ljetne škole i radionice te tečaja odvijat će se kroz predavanja i radionice. Ljetna škola i radionica te tečaj za interne auditore traje 10 radnih dana.

CIJENA I SMJEŠTAJ

Studenti koji se odluče za sudjelovanje u Ljetnoj školi participirat će sa 1. 000,00 (tisuću) kuna u troškovima organizacije Ljetne škole. Za taj iznos studenti će imati osiguran prijevoz do Zadra i natrag u Zagreb; smještaj u hotelima u samom središtu grada u dvokrevetnim, odnosno, trokrevetnim sobama; korištenje kuhinje sa frižiderom; osiguran prijevoz na vježbe i terensku nastavu.

*Cijena prehrane nije uračunata u ukupnim troškovima.

Broj polaznika Ljetne škole ograničen je na 25 studenata. Prednost imaju studenti s boljim prosjekom ocjena tijekom studija.

Zainteresirani studenti svoje prijave mogu poslati na e-mail adresu:ljetnaskola@vvg.hr.

Obrazac za prijavu može se podići i u referadi Veleučilišta od ponedjeljka, 28. travnja 2014.

Obrazac za prijavu

Â