Prijava

Vaša prijava

Proširenje i asfaltiranje ulice Zavrtnica


Radnici VG Komunalca započeli su s radovima na presvlačenju i proširenju ulice Zavrtnica u Novom Čiču. Ova poprilično dugačka ulica, čeznula je za proširenjem i preuređenjem, a uskoro bi trebala osvanuti u novom ruhu čemu se najviše naravno raduju njeni stanari.

A evo kako ti radovi izgledaju na terenu. Proširuje se i presvlači dio Ulice Zavrtnica od prije proširenog dijela na zavoju do Ščitarjevske ulice u dužini od 490 metara, 2.000,00 m2.

Proširenje se radi s postojećih 3 metra na 4 metra širine. Radi se proširenje s jedne strane, izravnavajući sloj, te završni sloj.

Troškovnikom je obuhvaćeno frezanje postojećeg asfalta, iskop postojeće podloge, iskop bankina, tampon, tumplanje, špricanje bitoemulzijom, asfaltiranje, uređenje bankina i horizontalna signalizacija.

„Trenutačno radimo na kopanju proširenja, naši radnici svaki su dan na gradilištu te radovi napreduju izuzetno dobro. Vremenske prilike također nam idu na ruku te ukoliko takve i ostanu, predviđamo završetak radova krajem veljače. Ulicu ćemo proširiti sa postojeća 3 na 4 metra te naravno presvući novim slojem asfalta. Molimo stanare ulice za još malo strpljenja dok se izvode radovi te im se zahvaljujemo na razumijevanju“. – rekao je Jurica Mihalj, predsjednik Uprave VG Komunalca.

 

Radovi su počeli 03. veljače, a ovisno o vremenskim uvjetima trebali bi trajati do kraja mjeseca.