Prijava

Vaša prijava

VIDEO Konstituirano Gradsko vijeće Grada Velike Gorice: Za predsjednika odabran Darko Bekić

['gradsko vijeće velika gorica', 'Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice']

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice održana je danas u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica.

Nakon svibanjskih izbora za gradonačelnika Grada Velike Gorice odabran je Krešimir Ačkar, a u sastav Gradskog vijeća ušla je koalicija HDZ- BM365-SKNL-HSU-HSLS, koalicija SDP-GLAS-HSS, koalicija MOST-HSP-Neovisni za Hrvatsku te Domovinski pokret.

Koalicija okupljena oko HDZ-a ima 12 vijećničkih mandata, SDP-ova koalicija sedam, koalicija MOST-HSP-Neovisni za Hrvatsku zastupljena je s pet vijećnika te Domovinski pokret s ukupno tri vijećničkih mandata.

Većinom glasova, točnije s ukupno 22 glasa, za predsjednika je izabran HDZ-ov Darko Bekić, koji je u prethodna dva saziva obnašao dužnost gradskog vijećnika. Četvero njih ostalo je suzdržano.

Kao potpredsjednici izabrani su Zvonimir Lovrić (Domovinski pokret) i Ozren Robić (SDP).

Gradonačelnik Krešimir Ačkar tim povodom čestitao je svima na ulasku u Vijeće.

-Želim da ovaj demokratski proces koji smo danas pokazali da postane praksa i ono čime ćemo se ponositi, naveo je novoizabrani gradonačelnik.

Također, vijećničke mandate u mirovanje stavili su gradonačelnik Krešimir Ačkar, Zvonko Kunić, Ivan Rak, Lana Krunić i Jurica Mihalj umjesto kojih su svečanu prisegu položili Darko Bekić, Zlata Filipović, Stipo Duvnjak, Mihael Grdenić i Vedran Zobec.

Cijelo vijeće možete pogledati putem videa: 

Objava VIDEO Konstituirano Gradsko vijeće Grada Velike Gorice: Za predsjednika odabran Darko Bekić pojavila se prvi puta na V'Gradu.