Prijava

Vaša prijava

U Kučama odigran jubilarni 5., turnir prstića i limača “Kuče Open”

['kuče open', 'limači', 'prstići', 'turnir', 'Turopoljac']

Vrućina koja ovih dana usijava Hrvatsku, nije mimoišla ni Donje Turopolje, mjesto Kuče, bolje reći. Ali, unatoč vrućini, tradicionalni turnir prstića i limača održan je i ove godine na prekrasno uređena 4 igrališta unutar glavnog terena NK Turopoljca u Kučama.

Već od 7 sati ujutro organizatori su bili na svojim mjestima i provjeravali je li sve spremno.

5. Kuče Open, pogled na igrališta. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

A za turnir se prijavilo 10 ekipa prstića (djeca rođena 2012. i mlađa), i to: Polet Buševec, Mladost Buzin, Dinamo Hidrel Novo Čiče, Turopolje, Lukavec, Mladost Obrezina, Gradići, domaćin Turopoljac te dvije ekipe HNK Gorice.

Istovremeno, pirjavljeno je i 12 ekipa limača (djeca rođena 2010. i 2011.), i to: Polet Buševec, Mladost Buzin, Dinamo Hidrel Novo Čiče, Mladost Obrezina, Botinec, Lomnica, tri ekipe HNK Gorice, dvije ekipe Lučkog te domaćin Turopoljac.

Nakon razigravanja po skupinama, u finalu turnira za prstiće igrali su Mladost Buzin i Polet Buševec, a za treće mjesto Dinamo Hidrel i Gorica. Mladost Buzin je osvojila prvo mjesto, Polet je drugi, Dinamo Hidrel treći, a Gorica četvrta.

5. Kuče Open, detalj s utakmice. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

Najbolji igrač prstića bio je Ivano Sučić (Polet), najbolji vratar Dejan Crnolatec (Gorica), a najbolji strijelci bili su Matej Pošić (Gorica) i Mihael Ravnjak (Dinamo Hidrel).

Kod limača su u finalu igrale dvie ekipe HNK Gorice, a pobijedila je Gorica 1, dok je u borbi za treće mjesto Turopoljac uspio ponoviti uspjeh iz Obrezine i osvojiti treće mjesto, ispred Mladosti iz Buzina.

Najbolji igrač limača bio je Leon Šipušić, najbolji vratar Noah Herak i najbolji strijelac Fran Šušak (svi iz HNK Gorice).

5. Kuče Open, detalj s utakmice. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

Suci turnira bili su: Slaven Grgac, Liuka Smojić, Hrvoje Moslavac, Stjepan Martinić i Tihomir Bratković.

A natjecanje ekipa organizirali su i administrativno sproveli Stjepan Đuračić i Igor Tačković.

Daniel Zagorac, predsjednik NK Turopoljca rekao je na kraju, vidno umoran, da je zadovoljan organizacijom i iako se uvijek može pronaći grešaka, ovaj put ih je bilo malo. Zahvaljuje se svim članovima Izvršnog odbora kluba, svim igračima i navijačima koji su pomogli u radu po ovoj zbilja velikoj vrućini. Također se zahvalio i svim sponzorima i prijateljskim klubovima na posudbi golova za turnir. Smatra da je napravljen veliki posao, pogotovo kad se pogleda koliko je djece i njihovih roditelja nazočilo ovom događaju. Hvala svima i vidimo se dogodine!

5. Kuče Open, sve za organizaciju na jednom mjestu. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

A Stjepan Đuračić, jedan od organizatora turnira, rekao je da je uživao gledajući koliko je to klinaca, malih nogometaša igralo po ovoj nesnosnoj vrućini. Zahvalio je svima koji su se odazvali na turnir. Napomenuo je da je ovo dosad najveći turnir ovih kategorija organiziran u Kučama, a želja je dogodine organizirati i veći turnir. Čestitao je djeci i klubovima na nastupima, ali i trenerima koji su ih vodili. Bilo je lijepo danas u Kučama!

Ne preostaje nam ništa drugo nego poželjeti im još puno ovakvih turnira prstića i limača. A u galeriji možete vidjeti kako je to bilo na turniru u Kučama.

Objava U Kučama odigran jubilarni 5., turnir prstića i limača “Kuče Open” pojavila se prvi puta na V'Gradu.