Prijava

Vaša prijava

Počeo je 15. Velikogorički brass festival

['Ervin Kolarec', 'festival', 'koncert', 'limena puhačka', 'vg brass']

Počeo je 15. Velikogorički brass festival. Kroz šest dana na programu je pet koncerata eminentnih glazbenika na limenim puhačkim instrumentima. Prvi koncert, po otvorenju festivala, održao je mađarski Szeged Trombone Ensemble.

Foto Zgž

„Cilj nam je senzibilizirati javnost za limena puhačka glazbala koja su dobrim dijelom neopravdano zapostavljena, a onda i za klasičnu i jazz glazbu koju ti instrumenti i proizvode“, rekla je Anita Pišković, ravnateljica velikogoričkoga Pučkoga otvorenog učilišta, organizatora Festivala. Tomislav Špoljar, umjetnički ravnatelj festivala, rekao je da je drago vidjeti da iz godine u godinu raste broj publike, ali i interes izvođača za dolazak na Festival, stoji na stranicama Zagrebačke županije.

Foto Zgž

„Posebno je drago vidjeti mlade profesionalce koji su stasali uz ovaj Festival i bili na njegovim prvim radionicama“, rekao je Špoljar. I u sklopu ovogodišnjega Festivala održavaju se radionice trube, tube i trombona, a organizirana je i izložba limenih puhačkih instrumenata.

Foto Zgž

Otvorenju Festivala, u ime Zagrebačke županije, prisustvovao je zamjenik župana Ervin Kolarec.

„Ovo je jedinstveni festival u RH, a svega nekoliko takvih organizira se u Europi. Puno on znači i za promociju Velike Gorice i naše županije“, rekao je Kolarec.

Objava Počeo je 15. Velikogorički brass festival pojavila se prvi puta na V'Gradu.