Prijava

Vaša prijava

Crveni križ od Grada dobio donaciju ortopedskih pomagala u vrijednosti 18 500 kuna

['Crveni križ', 'Crveni križ Velika Gorica', 'donacija', 'Ervin Kolarec', 'Grad Velika Gorica']

U sklopu projekta „Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala“ u Mičevcu je održana primopredaja donacije ortopedskih i medicinskih pomagala.

 

Cilj ovog projekta je omogućiti besplatno korištenje raznih ortopedskih i medicinskih pomagala osobama s trajnim invaliditetom, oboljelima od kroničnih bolesti, palijativnim bolesnicima, nepokretnim i gerijatrijskim bolesnicima, kao i bolesnicima koji su privremeno nepokretni zbog oporavka od operativnih zahvata, lomova ekstremiteta te naglo oboljelim osobama, istaknuo je predsjednik Društva crvenog križa Zagrebačke županije Ivica Cvetković.

Ovaj hvalevrijedan projekt podržala je Zagrebačka županija, a opremu je gradskim društvima Crvenog križa uručio zamjenik župana Ervin Kolarec.

-I prošle godine smo također kupili vrijednu opremu tada u vrijednosti od 185 000 kuna. I uslijed ove pandemije unazad 16 mjeseci i potresa koje je zahvatio i područje naše županije Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije i naša gradska društva bila su uvijek tu i odradila posao kada su naši građani trebali pomoć te ispred naše Županije zaslužuju podršku i pomoć, kazao je Ervin Kolarec dodajući kako pohvaljuje sve djelatnice i djelatnike u gradskim društvima i županijskom te zahvaljujem brojnim volonterima koji su uvijek na pomoć žiteljima županije kada se nađu u nevolji i kada trebaju pomoć Crvenog križa.

Ortopedska pomagala dobilo je i Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica u vrijednosti 18.125 kuna: šest bolničkih kreveta, dva madraca i troje štaka.

Foto Zgž

Posebnu zahvalu uputila je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Renata Deak.

-Grad Velika Gorica također kroz svoj program financira nam nabavku ortopedskih pomagala, a i ova nova donacija će nam dobro doći te ćemo je rasporediti našim korisnicima, rekla je ravnateljica Deak.

 

Objava Crveni križ od Grada dobio donaciju ortopedskih pomagala u vrijednosti 18 500 kuna pojavila se prvi puta na V'Gradu.