Prijava

Vaša prijava

Gradska četvrt Hrvatski velikani dobila svoj dan, 8. listopad

['gradsko vijeće', 'hrvatski velikani']

U srijedu, dana 30. lipnja, održana je prva radna sjednica Vijeća gradske četvrti Hrvatski velikani.
Vijeće je adresiralo velik broj pitanja od ključne važnosti za susjede svih naselja njegova djelokruga rada kao i smjernice suradnje sa gradskom upravom s obzirom na nadolazeći rebalans proračuna, navedeno je u priopćenju kojeg u nastavku prenosimo u cijelosti.

Definirani su prijedlozi unaprjeđenja aktualnih i projekata u planu te određeni problemi od društvenog i komunalnoga značaja.

Kao prva točka, utvrđeni su nedostatci u postojećoj prometnoj infrastrukturi i radovima na aktualnim projektima unutar četvrti te istaknuta problematika cestovnih rješenja na rubnim dijelovima, a primarno u kontekstu ZET-ove garaže, Tomaševićeve i Svačićeve ulice.

Foto Vgč

Nadalje, dani su prijedlozi nužnoga proširenja sadržaja na zelenim površinama. Kao imperativ ističe se neposredna uključenost u svaki sadašnji i budući projekt na kojoj će vijeće inzistirati s obzirom na nedostatke utvrđene dosadašnjim načinom rada u kojemu, vijećnici smatraju, građani nisu imali priliku artikulirati svoje mišljenje.

Obuhvaćen je i dugogodišnji problem širenja neugodnih mirisa u Podložnici koji rezultira smanjenjem kvalitete života i u okolnim ulicama shodno čemu je dogovorena promptna reakcija prema svim involviranim akterima.

Također, izražena je želja za jačanjem suradnje sa udrugama koje djeluju u prostorijama GČHV u Cvjetnome naselju te će za to biti potrebna prenamjena prostora kako bi lokacija bila maksimalno iskoristiva svim građanima.

U vidu transparentnosti i raspoloživosti, dogovorene su aktivnosti koje će u narednome periodu povećati vidljivost i dostupnost pojedinih vijećnika kao i osigurati pristupačnost svim relevantnim zapisnicima, dokumentima i računima.

-Usustavljen je i dan Gradske četvrti koji dosada nije postojao. S velikom pažnjom prema povijesnome naslijeđu i identitetu koju naša četvrt gaji, određeno je da 8. listopada, dan krunidbe kralja Dmitra Zvonimira za kralja Hrvatske i Dalmacije, bude dan Gradske četvrti Hrvatski velikani. Pokrenute su aktivnosti za njegovo adekvatno obilježavanje te se pozivaju svi zainteresirani građani i udruge da sa prijedlozima nadopune program kako bi u što većoj mjeri zajedno proslavili naš dan za koji smo dosada bivali uskraćeni, naveli su iz Vijeća.

Objava Gradska četvrt Hrvatski velikani dobila svoj dan, 8. listopad pojavila se prvi puta na V'Gradu.