Prijava

Vaša prijava

22-godišnja Brazilka uhićena na aerodromu s više od kilogram kokaina

['aerodromkokain', 'brazil', 'droga', 'franjo tuđman', 'policija']

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjom državljankom Brazila zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičena 22-godišnjakinja, protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a radi daljnje preprodaje 1. srpnja, po prethodnom dogovoru sa za sada nepoznatom muškom osobom, u sanitarnom čvoru na aerodromu u Sao Paolu u kanti za otpatke uzela torbicu unutar koje su se nalazile zrakoplovne karte Sao Paolo-Lisabon-Zagreb, novac i odjevni predmet s ušivenim kokainom ukupne mase od oko 1.080 grama, koji kokain je osumnjičena 2. srpnja preko Međunarodnog graničnog prijelaza Zagreb prokrijumčarila u Republiku Hrvatsku na način da je navedeni odjevni predmet obukla na sebe još u Sao Paolu.

Međutim, po dolasku u Zračnu luku „Franjo Tuđman“ iz Lisabona, oko 13 sati, nad njom je obavljen carinski pregled kojom prilikom su pronađena dva paketa sačinjena od platnene samoljepljive trake i prozirne plastične vrećice unutar kojih se nalazila praškasta materija bijele boje za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđena prisutnost droge tipa kokain.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku, dok je protiv nje podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Objava 22-godišnja Brazilka uhićena na aerodromu s više od kilogram kokaina pojavila se prvi puta na V'Gradu.