Prijava

Vaša prijava

Vikend rekorder vozio pod utjecajem 1,77 promila u krvi

['nadzor prometa', 'pp velika gorica', 'promet', 'PU zagrebačka', 'vikend akcija']

Tijekom vikenda, u periodu od 9. do 12. srpnja u vremenu od 22 do 6 sati, na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana PU Zagrebačke provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“, kojom prilikom smo utvrdili 28 ciljana prekršaja.

Od sveukupno zabilježenih prekršaja njih tri bilo je zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a još 20 prekršaja zbog nepropisne brzine kretanja vozilom.

Dodatna dva prekršaja počinjena su prilikom nekorištenja pojasa za vrijeme vožnje te po jedan zbog nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje i odbijanja vađenja krvi i urina radi testiranja na droge.

Također je utvrđeno deset ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 38 prometnih prekršaja.

Od prekršaja koji su za istaknuti bio je svega jedan u kojem je muškarac na području Velike Gorice vozio pod utjecajem alkohola s 1.77 promila u krvi:

U petak, 9. srpnja, u 23.25 sati, muškarac starosti 48 godina upravljao je osobnim automobilom kolnikom Sisačke ulice u Velikoj Gorici u smjeru juga. Nadzorom kod raskrižja sa ulicom 153 Brigade Hrvatske vojske, gdje je alokotestiran, utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola od 1.77 g/kg alkohola u organizmu, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg.

Isti je isključen iz prometa privremenim oduzimanjem vozačke dozvole na 12 sati i isiti nije recidivist, i naredbom je smješten u posebne prostorije ove PP do triježnjenja i protiv istog je podignut Optužni prijedlog pri nadležnom sudu.

Također, još dvije osobe su zadržane do otriježnjenja a nitko nije priveden dežurnom sucu. Tijekom cijelog vikenda dogodila se jedna prometna nesreća sa materijalnom štetom.

Objava Vikend rekorder vozio pod utjecajem 1,77 promila u krvi pojavila se prvi puta na V'Gradu.