Prijava

Vaša prijava

U protekla dva dana najviše kažnjavani biciklisti koji ne voze na za to označenim stazama

['akcija nadzora mopeda', 'akcija nadzora prometa', 'biciklisti', 'mopedi']

Na području policijske postaje Velika Gorica u ponedjeljak i utorak, 12. i 13. srpnja, provedena je preventivno – represivna akcija „Nadzor vozača motocikala, mopeda i bicikala“ za vrijeme koje je utvrđeno 10 ciljanih prekršaja, a ukupno još 20 ostalih prekršaja iz domene prometa.

Iz PP Velika Gorica jutros su izvijestili da su najveći broj prekršaja počinili biciklist, odnosno da je zbog kretanja izvan označene biciklističke staze kažnjeno čak osmero biciklista.

-Evidentiran je i po jedan prekršaj iz čl.238.st.7. ZSPC-a odnosno istek prometne dozvole do 15 dana te jedan prekršaj iz čl. 216 st.1 i 3 t.3. ZSPC-a, odnosno upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, navode iz PP Velika Gorica.

-Cilj akcije je poštivanje prometnih propisa od strane vozača motocikala, mopeda i bicikala, glede nošenja zaštitne kacige, vožnja bicikala po biciklističkoj stazi. Biciklisti, mopedisti i motociklisti su najranjivija skupina sudionika u prometu, podsjetili su još jednom iz policije. 

Objava U protekla dva dana najviše kažnjavani biciklisti koji ne voze na za to označenim stazama pojavila se prvi puta na V'Gradu.