Prijava

Vaša prijava

Grad u suradnji s IT tvrtkama pokrenuo besplatnu #StartupVG IT Akademiju: Održano predstavljanje projekta

['besplatne edukacije', 'Grad Velika Gorica', 'it akademija', 'startup vg', 'startupvg inkubator']

Grad Velika Gorica u suradnji s IT tvrtkama kroz projekt #StartupVG Inkubator pokreće #StartupVG IT Akademiju. Upisi prve generacije za IT zanimanje Poslovni analitičar započinju 20. srpnja 2021. Edukacija traje šest mjeseci, a obavlja se kombinacijom teoretske nastave u trajanju dva mjeseca i stručne prakse kod tvrtki mentora u trajanju četiri mjeseca.

Danas je održan prvi uvodni sastanak na kojem su se kandidatima predstavile bitne informacije i uvelo ih se u edukaciju koju će imati priliku pohađati.

Pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo investicije i EU fondove Grada Velike Gorice Domagoj Ilečić pojasnio nam je kako na raspolaganju imaju i tvrtke partnere kod kojih će polaznici edukacija moći odrađivati i praktični dio ne bi li bolje ustvrdili svoja teorijska znanja.

Akademija je zamišljena tako da pomogne mladim ljudima, točnije kako bi ih se obučilo kompetencijama koje su danas iznimno tražene na tržištu rada.

Poslovni analitičar jedno je od prvih zanimanja kojim se kreće na edukaciji, a kako na kažu, to je jedno od najtraženijih zanimanja danas zbog toga što je odlično plaćeno, a također nije direktno vezano uz IT zanimanje.

-To je samo jedna u nizu edukacija koju ćemo kao Grad u sklopu StartuVG-a i VG Inkubatora provoditi. Ovo je tek početna faza, a već sad je interes dobar i velik je odaziv, poručio je Ilečić.

Za spomenutu radionicu već sada je prijavljeno oko 60 kandidata. S obzirom na to da su prijave otvorene svega par dana iz Grada još jednom ističu kako su zadovoljni velikim interesom.

Na raspolaganju tijekom edukacija bit će ponuđeno još zanimanja, a sva će biti vezana uz IT industriju. Uz ‘Poslovnog analitičara’ održat će se edukacija zanimanja ‘Analitičar baze podataka’ te mnoga druga još koja će biti otkrivena tek s vremenom.

Kriterij za ostvarenje prijave je da kandidat ima višu i visoku stručnu spremu te da su kandidati nezaposleni. Također, bilo bi poželjno da su polaznici komunikativni, odnosno da raspolažu dobrim komunikativnim vještinama te da dobro poznaju rad u MS Officeu.

Iz Grada su još jednom podsjetili kako je edukacija potpuno besplatna, a sve u cilju osposobljavanja mladih i pripomaganja u pronalasku boljeg i kvalitetnog posla u budućnosti.

Također, razgovarali smo s jednom od polaznica, Lucijom Matić, koja je također prepoznala velik interes u IT zanimanja te kako sama kaže, vjeruje da će ova edukacija doprinijeti njezinom znanju i kompetentnosti na tržištu rada.

Objava Grad u suradnji s IT tvrtkama pokrenuo besplatnu #StartupVG IT Akademiju: Održano predstavljanje projekta pojavila se prvi puta na V'Gradu.