Prijava

Vaša prijava

Nakon 13 kola, Kuče i Vukovina na čelu tablice MNL TiP s jednakim brojem bodova

['bukevje', 'mali nogomet', 'mnl tip', 'rakitovec']

Prvenstvo MNL TiP ide svom kraju i preostala su još 2 kola do konačne odluke o prvaku. Nakon 12. i 13. kola na čelu su ostale bodovno poravnate dvije ekipe, Kuče i Vukovina sa po 37 bodova i jedna od njih bit će prvak MNL TiP za sezonu 2021., a njihov međusobni susret igra se u sljedećem kolu, u Buševcu, 07. srpnja 2021. godine. No, vratimo se mi proteklim kolima.

MNL TiP, 12 kolo Rakitovec. Rakitovec – Turopolje 1:3, detalj s utakmice. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

U subotu na asfaltiranom igralištu iza zgrade Područne škole i Društvenog doma u Rakitovcu, u odličnoj organizaciji domaćin, odigrano je 12. kolo.

U prvoj je utakmici Turopolje nadigralo domaćina Rakitovec 3:1, iako je bilo “gusto” do samog kraja, isto kao i u susretu Ribnice i Okuja gdje je Okuje preokrenulo vodstvo Ribnice i na kraju pobijedilo 4:3. Susret dviju Čičkih ekipa, Lazine i Poljane završio je bratski – podjelom bodova, dok je Mraclin “razmontirao” nekompletnu ekipu Gornjeg Podotočja, bilo je 5:2. U derbiju kola Buševec je pružio dobar otpor, ali bodovi su na kraju sjeli na konto Vukova iz Vukovine, čime je Buševec izgubio sve izglede za borbu za vrh. Veleševec nastavlja dobre rezultate i pobijedio je Bukevje, dok je Novo Čiče zabilo 5 komada inače čvrstom Drnku. Na kraju se Kuče “poigralo” s Jagodnim i pobijedilo 8:1, uz 6 golova Hajduka!

Još dok su trajale utakmice, glazbeni sastav Exotic Band počeo je sa svirkom, koja se nastavila do duboko u noć. Prava fešta u Rakitovcu čiji su mještani nakon nekoliko desetljeća ponovno imali priliku uživati u nogometu u svom selu.

Rezultati 12. kola:

RAKITOVEC – TUROPOLJE 1:3

RIBNICA – OKUJE 3:4

ČIČKA LAZINA – ČIČKA POLJANA 4:4

MRACLIN – G. PODOTOČJE 5:2

BUŠEVEC – VUKOVINA 1:2

VELEŠEVEC – BUKEVJE 2:1

DRNEK – NOVO ČIČE 1:5

KUČE – JAGODNO 8:1

MNL TiP, 13. kolo Lekneno. Buševec – G. Podotočje 2:3, detalj s utakmice. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

Nedjeljno kolo igralo se u Leknenom, domaćin je bila ekipa Bukevja. Teren dobar, organizacija odlična.

A za još bolju atmosferu pobrinuli su se i malonogometaši Bukevja koji su pobijedili Ribnicu sa 4:2. Odmah iza njih, u drugoj utakmici dana igran je derbi u kojem Kuče nije imalo milosti prema Novom Čiču i utrpalo im 6 golova, od čega samo Hajduk 4! Niz pobjeda nastavili su i igrači Vukovine u utakmici protiv čvrste ekipe Drnka, Matković je dva puta poentirao za tri boda i nastavak “mrtve utrke” s ekipom Kuča za naslov prvaka. Gornje Podotočje, opet nekompletno, igralo je protiv Buševca, koje je vodio Stuparić i koje je povelo 1:0, ali su “klinci ‘z Podotoč” pojačani iskusnim Krešom Peternacom na Golu i Zvonimirom Milatovićem u polju, preokrenuli rezultat i na kraju pobijedili. Poraz je dosta teško pao igračima Buševca, ali nedjelja nije bio njihov dan.

Nakon tih uzbuđenja, Veleševec je upisao i drugu pobjedu ovog vikenda, ovaj puta protiv Jagodnog. Minimalno, ali zato vjerojatno i slađe. Čička Poljana je pobijedila Rakitovec, dok je za kraj dana i Okuje upisalo drugu pobjedu ovog vikenda, protiv Čičke Lazine.

Uz već spomenute Veleševec i Okuje, po dvije pobjede ostvarili su i Kuče, Vukovina i Mraclin.

Rezultati 13. kola:

BUKEVJE – RIBNICA 4:2

NOVO ČIČE – KUČE 1:6

VUKOVINA – DRNEK 2:0

G. PODOTOČJE – BUŠEVEC 3:2

TUROPOLJE – MRACLIN 2:5

JAGODNO – VELEŠEVEC 0:1

ČIČKA POLJANA – RAKITOVEC 2:1

OKUJE – ČIČKA LAZINA 4:2

MNL TiP, 13. kolo Lekneno. Rakitovec – Č. Poljana 1:2, detalj s utakmice. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

Stanje na tablici:

Kuče 37

Vukovina 37

Buševec 28

Novo Čiče 28

Mraclin 27

Gornje Podotočje 25

Okuje 21

Čička Poljana 19

Turopolje 16

Veleševec 13

Ribnica 12

Čička Lazina 11

Drnek 11

Bukevje 9

Jagodno 5

Rakitovec 4

Sljedeće kolo igra se u subotu, 07. kolovoza u Buševcu, gdje će se najvjerojatnije saznati prvak ove sezone, jer se sastaju Kuče i Vukovina, u 19.00 sati.

Objava Nakon 13 kola, Kuče i Vukovina na čelu tablice MNL TiP s jednakim brojem bodova pojavila se prvi puta na V'Gradu.